Sincik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Sincik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Sincik\'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90.yıldönümü coşkuyla kutlandı.

29.10.2013 14:00

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde Sincik Kaymakamı Bülent Güven'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, daha sonra Sincik Atatürk Stadyumu'nda devam etti.

Sincik Kaymakamı Bülent Güven, Belediye Başkanı Hasari Altıntel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ufuk Erikli'nin halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başlayan tören, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Kaymakam Bülent Güven, Cumhuriyet imkanları olan her memleket özgürlük davasında er geç başarılı olacağını belirterek, "Cumhuriyet kendisine bağlı olanları en ileri aşamalara götüren imkanları verir. Bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip olan milletler, ilerleme yolunda imkanlara sahip demektirler, o halde cumhuriyet her alanda ilerlemenin ve başarmanın teminatıdır. Cumhuriyet Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği açılımlarla insanımızın ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımızı görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır. Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması, cumhuriyetin tüm değerlerinin sonsuza dek yaşatılması, hepimizin ortak sorumluğudur. Bunun teminatı ise vatanına milletine bağlı, gerektiğinde kutsal saydığı değerler uğruna canını seve, seve feda etmekten çekinmeyen, halkımızın birlik ve beraberliğidir" şeklinde konuştu.

Yapılan şiir yarışması ve düzenlenen Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Törene Sincik Kaymakamı Bülent Güven, Belediye Başkanı Hasari Altıntel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ufuk Erikli, İlçe Emniyet Amiri Baş Komiser Barış Şengül, İnlice Belde Belediye Başkanı Ebubekir Ümühan, AK Parti Sincik İlçe Başkanı Şevket Öksüz, kamu kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalar geçit töreni ile son buldu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement