Sipariş Üstüne Kıyafet Diktirme Unutuldu - Son Dakika
Yerel

Sipariş Üstüne Kıyafet Diktirme Unutuldu

Bir zamanlar siparişlere yetişemeyen terziler, artık işsizlikten yakınıyor.

09.01.2012 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir zamanlar siparişlere yetişemeyen terziler, artık işsizlikten yakınıyor.

Diktikleri elbise sayısı oldukça düşen terziler, şimdi sadece tamirat, daraltma, paça ve kol boylarını kısaltma türü ufak tefek işler yapıyorlar.

Yozgat'ın Çayıralan İlçesinde küçük bir dükkanda sipariş üzerene gömlek üreten terzi Mustafa Külcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 yıldır bu mesleği yaptığını söyledi.

Babası öldükten sonra İstanbul'a gittiğini ve 4 ay boş gezdikten sonra gömlek diken bir terzihanede çıraklık ve kalfalık yaptığını anlatan Külcü "Orada 3 sene çalıştıktan sonra ustam işyeri açtı. 1979'a kadar onunla birlikte çalıştık. Daha sonra ben kendi memleketime gelerek kendi işyerimi açtım" dedi.

Konfeksiyon fabrikalarının çoğalması ile birlikte seri üretimle ucuza mal edilen giysiler yüzünden insanların hazır giyime yöneldiğini ifade eden Külcü,

"Eskiden herkesin kendi terzisi olur ve buradan giyinirdi. Daha hesaplı olduğu için vatandaş doğal olarak hazır giyime yöneldi. Bu meslek de artık zor durumda. Yozgat'ta ve çevre illerin bazılarında bu işi bizden başka yapan da kalmadı. Konfeksiyonların çoğalması bu mesleği bitirmiş durumda" şeklinde konuştu.

Çırak bulmakta da zorluk çektiklerini dile getiren Külcü, mesleği öğretecek çırak bulamadıklarını ve mesleğin kendileriyle birlikte yok olacağına işaret etti.

- YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sipariş Üstüne Kıyafet Diktirme Unutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement