Sivas'ta Dünya Çevre Günü Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Dünya Çevre Günü Yürüyüşü

Sivas\'ta Dünya Çevre Günü Yürüyüşü

Sivas Belediyesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Dünya Çevre Günü dolayısıyla yürüyüş programı düzenledi.

05.06.2016 14:15

Sivas Belediyesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Dünya Çevre Günü dolayısıyla yürüyüş programı düzenledi.

Paşabahçe mesire alanında düzenlenen yürüyüşe Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, öğrenciler ve toplum gönüllüleri katıldı.

Yürüyüşün ardından konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın,"Sivas'ın çöpleri vahşi şekilde belli yerlere depolanıyordu orada çıkan dumanlar, orada çıkan yangınlar insanlar için tehlike oluşturuyor, görüntü kirliği oluşturuyordu. Yağmurlarla birlikte zehirli suları içme sularına karışması hem de yer altı suların ulaşması insan ve bütün canlıların sağlığı için büyük bir tehditti. Biz bunu düzenli depolamaya dönüştürerek bertaraf ettik. Özellikle tıbbi atıklar insan için çok büyük tehlike oluşturuyor, Bu konuda da duyarsızdık. Hastanedeki ve evdeki tıbbi atıklar doğrudan çöplerin içerisine atılıyordu. Onlarca yıl bütün canlıları tehdit eden büyük bir tehlikeydi. Şimdi biz bunları ayrıştırarak alıyoruz" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ise,"Bugün burada beklentilerin üstünde bir atmosfer oluştu. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yıl boyu insan sağlığına dönük birçok program gerçekleştiriyoruz. Spor yapmak, dengeli beslenme gibi birçok konuda ve şişmanlık konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Dünya Çevre Günü Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement