Sivas'ta 'Oto Korkuluk Sistemi' Uygulamaya Geçti - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta 'Oto Korkuluk Sistemi' Uygulamaya Geçti

Sivas\'ta \'Oto Korkuluk Sistemi\' Uygulamaya Geçti

Sivas İl Özel İdaresi Hafik Tozanlı grup yolunda ‘Oto Korkuluk Sistemi’ uygulamasına geçti.

27.07.2015 15:05

Sivas İl Özel İdaresi Hafik Tozanlı grup yolunda 'Oto Korkuluk Sistemi' uygulamasına geçti.

Türkiye'de çok az sayıda köy yolunda bulunan ve Sivas'ta da ilk defa kullanımına başlanan 'Oto Korkuluk Sistemi' uygulamaya geçti. Bir süre önce İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince Hafik Tozanlı grup yolunda onarım ve asfaltlama çalışmalarının ardından trafik levhaları da yerleştirilerek yol daha sağlıklı hale getirildi. Sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlayarak daha güvenli yolculuk yapabilmelerine olanak tanıyan oto korkuluk sistemi de Sivas'ta ilk kez Tozanlı'da hayata geçirildi.

30 köyü birbirine bağlayan grup yolunun kenarlarına oto korkuluk yapan özel idare ekipleri, Hafik Tozanlı grup yolunda yaşanan ulaşım probleminin çözülmesine büyük katkı sağladı. Yol kenarı uçurum olan ve kış aylarında da ciddi sıkıntıların yaşandığı bölgede Sivas İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yaklaşık 5 kilometre korkuluk yapıldı.

Bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, köy yollarının ulaşım imkanlarının üst seviyelere çıkarıldığını, ayrıca güvenliğe yönelik de bir takım çalışmalar yapıldığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmet Yılmaz ile geçen yıl bölgeye yapılan ziyarette köy halkının yollarının yapılması için bir talepte bulunduğunu hatırlatan Ayhan, "TBMM Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın talimatları doğrultusunda 10 km asfalt ve yaklaşık 5 km bariyer yaparak hem yolu, hem de korkuluğu istenilen seviyeye getirdik. Bu civardaki 30 köyün kullandığı grup yolunun asfalt sorunu, bizzat TBMM Başkanımız Yılmaz'ın gayretleri ile Kalkınma Bakanlığı'ndan sağlanan ödenekle çözülmüştür. Sayın İsmet Yılmaz başta olmak üzere Sayın Valimiz Alim Barut'un ve milletvekillerimizin özel takibi ve gayreti sonucu bölge sağlıklı bir köy yoluna kavuşmuş oldu. Kaymakamlığımızın desteği ile de bu işi bitirdik. Yol şube müdürlüğümüzün teknik ekibine, yüklenici firmaya, teşekkür ediyorum. Köylerimize de hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı ise ilçedeki 2 yıllık görev süresi içerisinde yapabileceği en büyük ve önemli işlerden birini yaptıklarını belirterek, "Tek başımıza buna gücümüz yetmezdi ama Meclis Başkanımız Yılmaz ve Genel Sekreterimiz Ayhan'ın destekleri ile bu 10 km'lik yolu karayollarının standardında bitirdik".ifadesini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta 'Oto Korkuluk Sistemi' Uygulamaya Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement