Siverek Devlet Hastanesi Cerrahlarından Bir İlk - Son Dakika
Yerel

Siverek Devlet Hastanesi Cerrahlarından Bir İlk

Siverek Devlet Hastanesi Cerrahlarından Bir İlk

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde beyin kanaması geçiren bir hasta, ilk defa lokal anestezi ile tek bir giriş deliğinden ameliyat edildi.

19.12.2015 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde beyin kanaması geçiren bir hasta, ilk defa lokal anestezi ile tek bir giriş deliğinden ameliyat edildi.

Beyin kanaması geçiren bir hastayı lokal anestezi ile tek bir giriş deliğinden ameliyat eden Beyin Cerrahi Uzmanı Orhan Yüksel ve Anestezi Uzmanı Mahmut Hakan Soydinç ameliyatın başarılı geçtiğini ve yapılan yöntemle hastalarının kısa sürede sağlığına kavuşacağını belirtti. Ameliyatı gerçekleştiren hekimler, bu tür ameliyatların ancak 3. basamak hastanelerde yapıldığını, ancak Siverek Devlet Hastanesinde ilk defa uygulanan yöntemle yapılan ameliyatın başarılı bir şekilde yapıldığını ifade ettiler.

Hastane yöneticisi Uzm. Dr. Muhammed Bahaddin Durak fedakarca çalışan ve başarılı çalışmalara imza atan hekim arkadaşlarını kutladığını ifade etti.

Durak, "2015 yılında hastanemizde yaklaşık 16 bin hasta ameliyat edildi. Hastaların tedavileri için il merkezlerine gitme ihtiyaçlarını en aza indirdik ve daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda yeni doğan yoğun bakım ünitesi, palyatif bakım merkezi ve toplum ruh sağlığı merkezi için çalışmalarda son aşamaya geldik. Yakın zamanda bu birimlerde hizmet vermeye başlayacak" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek Devlet Hastanesi Cerrahlarından Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement