Siverek'te AB Uyum Süreci ve Türkiye'de Kadın Olmak" Paneli - Son Dakika
Yerel

Siverek'te AB Uyum Süreci ve Türkiye'de Kadın Olmak" Paneli

Siverek\'te AB Uyum Süreci ve Türkiye\'de Kadın Olmak" Paneli

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde AB ile Siverek Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü seminer ve film günleri başladıSiverek Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü, Şanlıurfa ve seneyi odası ile Avrupa Birliği bilgi merkezi katkılarıyla 9-10 Eylül günleri arasında 2 gün boyunca devam edecek olan “Kadın Hakları ve Film Günleri” etkinliği başladı.

09.09.2014 19:38

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde AB ile Siverek Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü seminer ve film günleri başladı

Siverek Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü, Şanlıurfa ve seneyi odası ile Avrupa Birliği bilgi merkezi katkılarıyla 9-10 Eylül günleri arasında 2 gün boyunca devam edecek olan "Kadın Hakları ve Film Günleri" etkinliği başladı.

Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Merkezinde düzenlenen "Kadın Hakları ve Film Günleri" etkinliğine konuşmacı olarak katılan Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü Yılmaz Ensarioğlu'un katılımıyla gerçekleşen panele Siverek Belediye Başkanı avukat Resul Yılmaz, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ile Siverekli bayanlar katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz şunları kaydetti:

"Ülkemizde insan hakları deyince benim ilk aklıma gelen değerli abimiz ve büyüğümüz Sayın Yılmaz Ensaroğlu geliyor, kendisinin bu anlamda ülkemizde insan hakları alanında çok değerli katkıları olmuştur, bu günde aramızdalar, bundan dolayı da çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum, inşallah bundan sonrada kendisini değişik çalışmalarımızda aramızda görmeyi diliyoruz. Değerli dostlar Türkiye'nin maalesef insan hakları ile ilgili karnesi çok iyi değil, gerçeği son yıllarda müspet anlamda bazı gelişmeler oluyor ama bunlar yeterlimi diyeceksiniz, hayır hiç şüphesiz ki yeterli değildir. İnsan haklarının her alanda baskı altına alındığı başta da ana dil olmak üzere anayasada güvenceye alındığı yeni bir anayasaya inşallah en kısa zamanda kavuşuruz diliyorum."

Düzenlenen panelde slAyt gösterimi yapılarak genelde kadının yaşadığı sorunlar ve zorlu yaşam öyküleri gösterildi. Panele konuşmacı olarak katılan Yılmaz Ensaroğlu, "AB Uyumlu Süreci ve Türkiye'de Kadın Olmak" konusunda katılımcılara bilgi verdi. Ensaroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

"Bölgede ve genelde bayanların her konuda sıkınlar çektiğini bunun çözümünün ancak ve ancak iki insanın el birliğiyle birbirlerine karşı saygı ve sevgi çerçevesinde çözüleceğini her bireye insanca hak ve hukuk çerçevesinden bakarak yürütülmesini, bunun İslam'da da birçok örnekleriyle belirtildiğini ama günümüzde uygulamalarda hep kadınlarımızın geri plana itildiğini belirtti."

Ensaroğlu panele katılan katılımcıların sorularını yanıtladı, panelin ardından katılımcılara Kokteyl verildi.

"Kadın Hakları ve Film Günleri" etkinliği 10 Eylül günü İlçenin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Belediye Sosyal Tesisleri Cudipaşa Konağı'nda 18.30 ile 21.00 saatleri arasında bayanlara çeşitli film gösterimleri sunulacak. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te AB Uyum Süreci ve Türkiye'de Kadın Olmak' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement