Muş Ziraat Odası Başkanlığı'nın Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen "Kurumsallaşma Kimliği Geliştirme Programı" Projesi kapsamında, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine eğitim verildi.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, kurumsallaşmanın, bir kurumun, kuruluşun veya işletmenin kişilere bağımlı olmadan faaliyetlerini sürdürebilmesi ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapıya kavuşturulabilmesi anlamına geldiğini söyledi.
Kurumlaşmada iş ve görev tanımlarının açık şekilde yapılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:
"İşletme içi kurallar ve yönergeler belirlenmelidir. İşletmedeki tüm birimlerin iş akışları tespit edilmelidir. Kurumun kendisine has temel ilkeleri ortaya konmalıdır. Yetki ve sorumluluklar özenle tespit edilmeli ve verilmelidir. Yetki ve sorumluluklar, o yetkiyi veya sorumluluğu taşıyabilecek kişilere verilmelidir. Nihai kararlar istişare ile alınmalıdır."
Eğitime katılan İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tikici, projede yer alan konularla ilgili sunum gerçekleştirdi.
Eğitime Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Salih Kılıç, Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Proje Koordinatörü ve Muş Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Muzaffer Sonduk ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Son Dakika › Yerel › Sivil Toplum Kuruluşlarına 'Kurumsallaşma' Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?