Söke'de Bu Ailede Anne Bile Öğrenci - Son Dakika
Yerel

Söke'de Bu Ailede Anne Bile Öğrenci

Söke\'de Bu Ailede Anne Bile Öğrenci

Söke’nin Savuca Mahallesi sakini Kaya ailesi tam bir eğitim tutkunu. Dört kız ve iki erkek evladın öğrenci olduğu Kaya ailesinde anne Aynur Kaya, çocuklarına ayak uydurmak için açık öğretim ortaokulunda eğitim görüyor.

02.04.2015 15:29

Söke'nin Savuca Mahallesi sakini Kaya ailesi tam bir eğitim tutkunu. Dört kız ve iki erkek evladın öğrenci olduğu Kaya ailesinde anne Aynur Kaya, çocuklarına ayak uydurmak için açık öğretim ortaokulunda eğitim görüyor.

Ailenin büyük kızı Gonca Kaya Afyon Kocatepe Üniversitesi Matematik Öğretmenliği, Diğer kızı Fatma Kaya Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, üçüncü kızı Öznur Kaya Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde, ailenin küçük kızı Berkin Kaya ve Erkek çocuk Muhammet Hanifi Kaya Savuca Ortaokulunda, diğer erkek çocuk Recep Tayyip Kaya Savuca İlkokulunda okuyor. Baba Ziya Kaya'ya ise ailenin eğitim bütçesini oluşturmak kalıyor.

Anne Aynur Kaya ise kızlarından geri kalmamak için Açıköğretim Ortaokulunda okuyor. Ailenin tek okumayan üyesi Ziya Bey ise ailenin eğitim bütçesini denkleştirmeye çalışıyor. Çocuklarının hepsinin Savuca İlkokulu ve Ortaokulundan mezun olması, bu okulda okuyan öğrencilere gelecekleri için örnek teşkil ediyor.

Kaya Ailesi İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer'i ziyaret ederek; eğitimdeki hedeflerini anlattılar. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer Kaya Ailesi'nin eğitimleri süresince yalnız ve desteksiz olmadıklarını belirterek, başarılarının diğer tüm çocuklara örnek olmasını diledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Bu Ailede Anne Bile Öğrenci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement