Söke'de Gaziler Günü Anma Törenleri - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Söke'de Gaziler Günü Anma Törenleri

Söke\'de Gaziler Günü Anma Törenleri
19.09.2012 11:12

2002 yılından bu yana resmi olarak anılması ilan edilen 19 Eylül Gaziler günü törenleri Söke'de bu yılda gerçekleştirildi.

2002 yılından bu yana resmi olarak anılması ilan edilen 19 Eylül Gaziler günü törenleri Söke'de bu yılda gerçekleştirildi.

Gaziler Günü anma programı çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hilmi İyilikçi, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Önder başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan ve Sökeli gaziler katıldı.

Çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Söke Garnizon Komutanlığı'ndan Piyade Yüzbaşı Tolga Akın yaptı. Yüzbaşı Akın konuşmasında; "Bugün burada toplanabiliyorsak bu aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir. Tarihin en kanlı savaşlarına tanık olmuş bu topraklarda milletimiz huzur içinde yaşamak istemektedir ve huzur içinde yaşamaya devam edecektir. Bu topraklar için şehit düşüp canını vermiş ve gazi olmuş tüm vatan evlatlarını saygıyla anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Tören daha sonra öğrencilerin günün anlamına ilişkin okuduğu şiirler ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Gaziler Günü Anma Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement