Soma Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Soma Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı Yapıldı

Soma Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı Yapıldı

Soma Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin başkanlığında gerçekleştirildi.

09.05.2013 15:29

Soma Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının en önemli gündem maddelerinden birisi Türkiye'de ilk defa Soma'da uygulanacak olan Bölge Isıtma Sistemi Abonelik bedellerinin belirlenmesiydi. Plan Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen ücretler Belediye Meclis Üyelerinin bazı konularda itirazı nedeniyle düzenleme yapılmak üzere tekrar plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Plan Bütçe Komisyonu yaptığı çalışmalarda abonelik bedelini konut ve işyerlerinde 100 metrekareye kadar 2 bin TL olarak, her 100 metrekareden sonra 20 TL ilave olarak belirledi. Resmi kurumlardan ise her metrekare için 10 TL, Soma Belediye meclisinde görüşülen abonelik bedelleri meclis üyelerinin bazı konularda itirazı üzerine tekrar düzenleme yapılmak üzere oy birliği ile tekrar Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Belediye Başkanı Hasan Ergene, "100 metrekarelik konutlara göre yapılan hesaplamalarda, sokaklara hat döşenmesi maliyetini de katarsak 4 bin 500 TL gibi bir maliyet olduğunu anladık. Abonelere 2 bin TL yaptığımızda kalan 2 bin 500 TL'lik kısmını da belediye tarafından karşılamış olacağız. Bu da sistemin faaliyete geçmesiyle Soma Belediyesi'nin bir fedakarlığı olarak kayıtlara geçmiş olacak. Yani yarısından fazlasını belediyemiz karşılamış oluyor" diye konuştu.

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNE AÇIKTAN ATAMA

Soma Belediyesi tarafından kurulan Özel Kalem Müdürlüğü birimine belediye personeli olmayan biri yani açıktan atama yapıldı. Soma Belediyesi'nin Özel Kalem Müdürü Hakan Aydın oldu.

Soma Belediyesi'ne ait olan Gündüz Beder Kültür Merkezi'nin yemekli organizasyonlara uygun hale getirilerek asansör sisteminin kurulacağı belirtildi. Bu düzenleme sonrasında düğün ve yemekli organizasyonlarda mevcut kira tarifesine 100 TL zam yapılması kararlaştırıldı.

MUHALEFETLE SÖZLÜ ATIŞMA

Meclis Toplantısı'nda İmar Komisyonu kararlarının görüşülmesi esnasında, Özel Vefa Hastanesi etrafında yapılan imar düzenlemelerine DSP'li belediye meclis üyeleri itirazda bulundu. DSP'li Meclis üyelerinden Şule Doğan'ın 'burada hep bir şeyler oluyor' ifadesi Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Partili meclis üyelerinin büyük tepkisine neden oldu. Belediye Başkanı Ergene, buranın eski durumlarının imar dosyalarında mevcut olduğunu belirterek, "Bu şekil şaibe uyandıracak ifade kullanırsanız biz üzülürüz. Sanki burada kurallara, yasalara, yönetmeliklere uyulmadan bir takım işlemler yapılıyor anlamına geliyor. Bu tip şeyler konuşulması yanlış. Biz Soma'ya özel hastane kazandırılmasından gayet huzurlu ve mutluyuz, arkadaşlarımızın hepsinin içe sinmiştir bu. Burada hayatlar kurtarılacaktır. Bunun için bazen şartlar, zorlanmıştır. Soma'ya otelde, özel hastane de okulda yapılacak" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement