Soma'da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Soma'da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kutlandı

Soma\'da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kutlandı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Soma'da düzenlenen törenle kutlandı.

01.10.2012 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Soma'da düzenlenen törenle kutlandı. Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen kutlama programına, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Mehmet Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Kılınç, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, huzur evi yöneticileri ve sakinleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Mehmet Yıldırım günün önemine ilişkin açıklamada bulundu. Yaşlıların yılın her gününde hatırlanması gereken kişiler olduğunu belirten Yıldırım; " Yaşlısına hak ettiği değeri vermek, milletimizin vazgeçilmez bir geleneğidir ve bu gelenek nesilden nesile aktarılarak devam edecektir. Onlar başımız her sıkıştığında danışmanlarımızdır. En dertli anlarımızda dert ortağımız kabul olan dualarımızdır. Onlar yolumuzu aydınlatan hayat rehberlerimizdir. Bu yaşlara kadar onlar bizimle ilgilenip bizlere sahip çıktı şimdi ise biz onlarla ilgilenip sahip çıkacağız. Ulu önder Atatürk bir milletin yaşlı vatandaşına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur " dedi.

Kaymakam Abdülkadir Karataş ise yaşlılara duyulan saygının Allah'ın nezdinde önemli bir değer olduğunu belirtti. Soma'da özellikle yaşlılara hitaben çalışmaların hız kesmediğini belirterek; "Onların istihdamı, fizik ve rehabilitasyonunu sağlamak için canla başla mücadele ediyoruz. Bu amaçla kurulan gönüllü dernek ve vakıflarımız bizleri bir gün dahi olsa yalnız bırakmıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Şu anda Huzur evinde 51 yaşlımızı ağırlıyoruz. Sırada bekleyen 20 civarında yaşlımız daha var. Burada amaç bir nebzede olsa ömürlerinin son dönemlerinde rahatça yaşamalarını sağlamak"dedi.

Program Huzur evi sakinlerinin Halk Oyunları gösterisi ve protokol ziyaretleri ile sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement