Soma'da Kömür Madenindeki Yangın - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Soma'da Kömür Madenindeki Yangın

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Soma\'da Kömür Madenindeki Yangın

Yangının ardından kapatılan madenin işçileri, maaş alamadıkları için mağdur olduklarını belirterek çözüm istedi.

Soma'da 20 Ekim'de, 1 işçinin öldüğü, 27 işçinin yaralandığı yangınının ardından kapatılan madenin işçileri, maaş alamadıkları için mağdur olduklarını belirterek çözüm istedi.

Cengiz Topel Meydanı'nda bir araya gelen işçiler, aynı işverene ait başka madende çalıştırılma sözü verilmesine rağmen sözün yerine getirilmediğini, yaklaşık 2 aydan bu yana çalışmalarına izin verilmediği gibi çıkışlarının verilmemesinden dolayı mağdur olduklarını savundu.

İşçiler, sorunlarını Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye de anlatarak çözüm bulunmasını istedi.

Atçı maden ocağında işverenin çok sıkıntılı olduğunu dile getirerek, işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetti.

Meydana gelen Maden iş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay ile sendika yöneticileri işçilerle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. - Manisa

Kaynak: AA