Soma'da Tki'nin Yeni Santral Yatırımı - Son Dakika
Yerel

Soma'da Tki'nin Yeni Santral Yatırımı

Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, ilçede TKİ'nin yeni kömür rezervleriyle ilgili yatırım planının olumsuz etkileyeceği Deniş Köyü'nde vatandaşların tüm olası zararlarının bedelinin ödeneceğini, istihdamda da köy sakinlerine öncelik tanınacağını...

21.01.2013 15:20

Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, ilçede TKİ'nin yeni kömür rezervleriyle ilgili yatırım planının olumsuz etkileyeceği Deniş Köyü'nde vatandaşların tüm olası zararlarının bedelinin ödeneceğini, istihdamda da köy sakinlerine öncelik tanınacağını söyledi.

Kaymakam Karataş, TKİ tarafından ihalesi yapılan yaklaşık 153 milyon ton rezervli kömür sahalarına çok yakın konumda bulunan Deniş Köyü'nde incelemelerde bulundu.

Köy sakinlerinin firma yetkililerinin kendilerine bilgi vermediğini, durumlarının ne olacağını bilemediklerini belirterek kendilerine istihdam sağlanması taleplerini iletmesi üzerine Karataş, kömür sahasının köye çok yakın olduğunu yerinde inceleyerek gördüğünü, şirket yetkililerinden yatırım planıyla ilgili bilgi alacaklarını söyledi.

Karataş, "Bedeli ödenmeden köylünün mallarına zarar verilmesine asla izin vermeyeceğiz. Eğer burada işçi istihdam edilecekse de önce bu, köyün halkından alınacak. Yetmezse başka bölgelerden istihdam yapılacak. Köyümüzün her türlü çıkarını korumak bizim görevimiz. Sizin hakkınızı takip edeceğiz. Siz bu konuda endişe etmeyin" dedi.

Muhabir: Soner Övümlü/ Tolga Albay - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'da Tki'nin Yeni Santral Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement