Simav Kaymakamlığından Ölen Madencinin Ailesine Yardım - Son Dakika
Yerel

Simav Kaymakamlığından Ölen Madencinin Ailesine Yardım

Simav Kaymakamlığından Ölen Madencinin Ailesine Yardım

Simav Kaymakamlığı, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Ahmet Ergün'ün ailesine 5 bin lira nakdi yardımda bulundu.

21.05.2014 14:05

Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Ahmet Ergün'ün ailesine 5 bin lira nakdi yardımda bulundu.

Vakıf Müdürü Çetin Balamur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nakdi yardımın Kaymakam İbrahim Süha Karaboran'ın talimatıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Ergün'ün anne, babası ve eşine ayrı olarak nakdi yardım yapıldığını belirten Balmur, "Eşi Fadime Ergün'e 3 bin lira, babası İlyas ve annesi Şükriye Ergün'e de 2 bin lira olmak üzere toplam 5 bin lira yardımda bulunduk. Vakıf olarak bu ailemizin her zaman yanlarında olacağız" diye konuştu.

Simav Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Ersoy Karapolat da Ahmet Ergün'ün madende hayatını kaybetmesi nedeniyle ailesinin acılarını paylaştıklarını dile getirdi.

Ergün'ün eşine maaş bağlanması noktasında hemen çalışma başlattıklarını belirten Karapolat, şunları kaydetti:

"Kurumumuz, her zaman madenci ailelerinin yanında olacaktır. Ailenin maddi kayba uğramaması için SGK olarak aylık bağlanması için gerekli olan evrakları istedik. Şehit madenci Ergün'ün bir çocuk, annesi ve eşi Fadime Ergün'e evrakları imzalatarak, ölüm aylığı ile cenaze yardımından yararlanması için işlemleri başlattık." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav Kaymakamlığından Ölen Madencinin Ailesine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement