Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde geliri Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına gönderilmek üzere yardım kermesi açıldı.

30.05.2014 14:46

Gölcük ilçesinde Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları için yardım kermesi açıldı.

Kavaklı Sahili'nde düzenlenen kermesin açılış töreninde konuşan Kaymakam Adem Yazıcı, facia nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.

Faciadan sonra her bölgeden Soma için yardım faaliyetleri düzenlendiğini kaydeden Yazıcı, kermesin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk de Soma'daki maden faciasının Türkiye'yi yasa boğduğunu dile getirerek, bu nedenle yardım kermesi düzenlenmeyi kararlaştırdıklarını anlattı.

Elde edecekleri geliri facianın mağdurlarına ileteceklerini belirten Şentürk, "Gölcük Sağlıklı Kentler Birliği, Gölcük Halk Sağlığı Toplum Merkezi ve Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu 'Soma İçin El Ele' adlı kermesimizde gıda, ikinci el giyim, hediyelik eşya gibi ürünler satılacak. Kermesimizden ürün satın alarak Soma'ya yardımını esirgemek istemeyen Gölcük halkının yanı sıra Değirmendere halkını da Kavaklı Sahili'ne bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kermes, yarın sona erecek. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement