Soma Kaymakamı Karataş Okullardaki Çalışmaları İnceledi - Son Dakika
Yerel

Soma Kaymakamı Karataş Okullardaki Çalışmaları İnceledi

Soma Kaymakamı Karataş Okullardaki Çalışmaları İnceledi

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, İl Genel Meclis Üyeleri Abdullah Ekşi, Ali Sezer, Abdullah Atmış, İbrahim Demiraslan ile birlikte 13 Eylül Gama Ortaokulu ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda incelemelerde...

01.08.2012 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, İl Genel Meclis Üyeleri Abdullah Ekşi, Ali Sezer, Abdullah Atmış, İbrahim Demiraslan ile birlikte 13 Eylül Gama Ortaokulu ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda incelemelerde bulundular.

13 Eylül Gama Ortaokulu'nda yangın merdiveni için kapı açıldığını belirten Okul Müdürü Mehmet Şenbaş, "Yangın merdiveni yapılmasını bekliyoruz. Kaymakam Abdülkadir Karataş ise kardeş kurum olan Soma Kömürlerinden bu konuda destek isteyeceklerini ifade etti. Okulun iş ve dış boyasının yapılacağını belirten okul Müdürü Şenbaş 'Okulumuzda 1000 civarında öğrenci eğitim görecek. Okulumuzun sıva onarımlarını tamamladık. Arka cephemiz kaldı. 3 binamızın içleri tamamlandı. Bahçe düzenlememiz tamam vaziyette. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 5-6-7-8. sınıflar okulumuzda eğitim görecek." dedi.

Rehberlik Araştırma Merkezi'ni de ziyaret eden Kaymakam Abdülkadir Karataş ve beraberindekilere yapılan çalışmalar hakkında bilgiyi RAM Müdürü Recep Gölükcü anlattı. Kaymakam Abdülkadir Karataş ve beraberindekiler daha sonra eski Kız Meslek Lisesi ve yeni Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda incelemelerde bulundular. Okul Müdürü Müştak Düzgün, "Virane bir şekilde okul devraldık. Bir çok tadilat ve yıkım yaptık. Okulu istediğimiz düzeye getirmek için çok çalışma yapmamız gerekiyor. Fakat bütçemiz buna izin vermiyor. Okulumuzda Anasınıfı dahil 670 öğrenci eğitim görecek. Okulumuzda büyük sınıflar var. Bunlar bu döneme değil fakat önümüzdeki dönemde bölünürse daha çok derslik sayısı artar. Anasınıfına çok ihtiyaç var fakat 100 öğrenciden başka öğrenci almayacağız. Sınıfların çekilişlerini de noter ve veliler huzurunda yapmayı istiyorum. Sizlerden destek istiyorum" dedi. Karataş bunun üzerine "Gereken ne varsa haksızlık olmadığı müddetçe arkanızdayız. "dedi. Mal Müdürlüğüne ait ve Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiş olan alana bakan Karataş, "Okulun yan kısmında bulunan ve kömür deposu olarak kullanılan alana da anaokulu yapabilir miyiz? Bunu kendi bütçemizden yaparsak daha iyi olur." dedi.

İl genel meclis üyeleri de bu fikre destek verdiler. Bunun üzerine okula yeni bir anaokulu yapılması kararlaştırıldı. 13 Eylül Gama Ortaokulu bahçesinde bulunan oyun grubu da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu bahçesine kurulacak. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma Kaymakamı Karataş Okullardaki Çalışmaları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement