Son dakika haberi: Şehitlerin anısına dev Türk Bayrağı dikildi - Son Dakika
Yerel

Son dakika haberi: Şehitlerin anısına dev Türk Bayrağı dikildi

Son dakika haberi... Şehitlerin anısına dev Türk Bayrağı dikildi Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Kocayaka Muhtarlığı ve vatandaşların desteğiyle Yunan işgali sırasında cami içinde şehit edilen altı köy sakini anısına dev Türk Bayrağı dikildi.

07.06.2021 17:59  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitlerin anısına dev Türk Bayrağı dikildi

DENİZLİ - Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Kocayaka Muhtarlığı ve vatandaşların desteğiyle Yunan işgali sırasında cami içinde şehit edilen altı köy sakini anısına dev Türk Bayrağı dikildi. İki ton demir kullanılarak altı metre uzunluğunda 12 metre eninde dev Türk Bayrağı yaptırıldı. Işıklandırılan dev bayrak gece karanlığında beş kilometre uzunluktan bile görülebiliyor.

Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Kocayaka Mahallesi Muhtarlığı ve vatandaşların desteğiyle Milli Mücadele sırasında Yunan işgal kuvvetleri tarafından, 1921 yılında mahalle camisinde şehit edilen altı kişi anısına dev Türk Bayrağı dikildi. Türk Bayrağı Kanununda belirtilen ölçülerde iki ton demir kullanılarak altı metre uzunluğunda 12 metre eninde yaptırılan dev Türk Bayrağı ışıklandırıldı. Bayrağın dikildiği alanda 18 kamyon hafriyatta yaptırıldı.

Gece karanlığı ile birlikte bayrağın ışıklarının yandığını ve beş kilometre mesafeden bile bayrağın görülebildiğini anlatan Kocayaka Muhtarı Hasan Koç, "Bu bayrağı dikmemizin sebebi, Yunanlıların işgal zamanında mahallemizin camisinde altı tane vatandaşımızı şehit ettiler. Onların mezarları vardı. Ben o mezarlığı şehitlik yapayım ve bayrağı dikeyim istedim. Bizde bayrak sevgisi kanımızdan yüreğimizden gelir. Bu benim muhtarlık dönemimde diktiğim dördüncü bayrak. Ben bayrağımı çok seviyorum. Mahalleli de çok istedi. Bu bayrak akşam hava karardığı zaman yanıyor, gün ağardığında ise otomatik kendiliğinden sönüyor. Altı metre uzunluğunda 12 metre eninde 2 tona yakın demir kullanıldı. 18 kamyon hafriyat kullandık ve hazır beton kullandık. Baya bir çalışma yaptık" dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Yüksel'de, "40 yıl önce Besni Dursun Hocamız burada öğrencilerine Atatürk Ormanı yazdırdı. Ondan sonra bizde bayrak sevgisi oluştu. Bu ışıklı bayrağımızı yaptık. Aşağıdaki mahallelerden seyrediyorlar. Hocamızın hatırasını yaşatıyoruz. 5 kilometre öteden bayrağımız gözüküyor" diye konuştu.

Son dakika haberi: Şehitlerin anısına dev Türk Bayrağı dikildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Son dakika haberi: Şehitlerin anısına dev Türk Bayrağı dikildi - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement