Sorgun Myo'da "Anılarla Üniversite" Konulu Konferans Düzenleni - Son Dakika
Yerel

Sorgun Myo'da "Anılarla Üniversite" Konulu Konferans Düzenleni

Sorgun Myo\'da "Anılarla Üniversite" Konulu Konferans Düzenleni

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından Sorgun Meslek Yüksekokulu Tanıtım Kulübü organizasyonunda ‘Anılarla Üniversite’ konulu konferans düzenlendi.

03.12.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından Sorgun Meslek Yüksekokulu Tanıtım Kulübü organizasyonunda 'Anılarla Üniversite' konulu konferans düzenlendi.

MYO Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, üniversite öğrencilerine ileriki yaşantılarında faydalı olacak bilgiler aktarırken, kendi öğrencilik anılarından da kesitler sundu.

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM

Kaymakam Arslantaş konuşmasına, Bayırbucak Türkmenleri için yürütülen yardım kampanyası ile ilgili bilgi vererek başladı. Arslantaş, "Türkiye- Suriye sınırının hemen Suriye tarafında kurulan çadır kentlerde yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 40 bin Türkmen kardeşimiz kalıyor. Bunların ihtiyaçlarıyla ilgili Yayladağ Kaymakamlığı ile irtibatlaştık. İhtiyaçlarını tespit ettik ve Sorgunlunun yüce gönlüne başvurduk. Pazartesi gününden bu yana yardımlar toplandı ve cumartesiye kadar da toplanmaya devam edecek. Her birinizin ayrı ayrı desteğini beklemeye devam ediyoruz" dedi.

Konuşmasını dört ana başlık altında gerçekleştiren Kaymakam Ali Arslantaş, öğrencilerin üniversiteden beklentileri, üniversitenin ve toplumun öğrencilerden beklentileri konularında örnekler de vererek açıklamalarda bulundu. Son olarak kendi öğrencilik anılarını paylaşan Arslantaş'a günün anısına hediye takdim edildi.

'TOPLUM SİZLERDEN FARKLI BAKIŞ AÇISI BEKLER'

Kaymakam Arslantaş, konferansta yaptığı konuşmada şunları kaydetti; "Üniversitenin başarısı, imkanları, hocaları, mezunları, puanları öğrencilerimizin dikkat ettiği hususlar. Akademik kalitenin yanında öğrenciye sunduğu burslar, imkanlar ve yurtlar. Biz öğrencilerimiz için yurt imkanı sunuyoruz ve her zaman yurdumuzun kapıları öğrencilerimize açık. Öğrencilerin beklentileri güzel bir kampüs, pırıl pırıl dev amfiler, aradığı herşeyi bulabileceği kütüphane, anne yemeklerini aratmayacak bir yemekhane, spor kompleksi ve sağlam bir eğitim kadrosu. Bunlar aynı zamanda üniversitenin de beklentileri. Bunları sağlayacak irade ve karar mercii hocalarımızdan oluşuyor. Bunun yanında çevreden okulla ilgili son derece olumlu eleştiriler almak ister. Okul öğrencileriyle ilgili toplum ile üniversite bir çatışma yaşamak istemez. Hele onların davranışlarıyla ilgili bir eleştiri duyak istemez. Okulda akademik başarının artmasını ister, uluslararası programları uygulamayı, kariyer eğitim çalışmalarına katılan öğrencileri, bireysel yeteneklerinin ortaya çıkmasını, sosyal kültürel faaliyetlere katılmayı ve okulun içerisindeki disiplini, yönetime güvenilmesini ister. Toplumumuzun beklentileri de kabiliyetleri doğrultusunda çalışarak yapabileceğinin en iyisini yapması yönündedir. Toplum sizlerden bir de farklı bakış açısı bekler."

Konferansa, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Vural, Özel Kalem Müdürü Nikat Kümbetli, Askerlik Şubesi Başkanı Ali Özcan, Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, İlçe Müftüsü Hasan Görer, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Sorgun MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sert, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun Myo'da 'Anılarla Üniversite' Konulu Konferans Düzenleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement