Sorgun Ülkü Ocakları Mehmet Akif Ersoy ve Seyit Ahmet Arvasi'yi Andı - Son Dakika
Yerel

Sorgun Ülkü Ocakları Mehmet Akif Ersoy ve Seyit Ahmet Arvasi'yi Andı

Sorgun Ülkü Ocakları Mehmet Akif Ersoy ve Seyit Ahmet Arvasi\'yi Andı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen programda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve Seyit Ahmet Arvasi anıldı.

04.01.2012 17:03

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen programda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve Seyit Ahmet Arvasi anıldı.

Sorgun Ülkü Ocakları salonunda düzenlenen programda konuşan Sorgun Ülkü Ocakları Başkanı Arif Şahin, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletinin büyük badirelerden geçtiği yıllarda, kalemiyle ve kelamıyla, Milli Mücadele'nin bir neferi olduğunu belirterek, "Hafızamızdan ebediyen silinmeyecek destanlar, onun mürekkebinden süzülmüştür. İstiklal Marşımızın şairi ve İstiklal madalyasının sahibi olan büyük vatansever Akif'in, dünyevi nimetlerden yana hiçbir zaman kaygısı ve gayreti olmamıştır. Hayatını, memleketinin refaha ve huzura kavuşmasına adamıştır. İstiklal Marşımızı yazdıktan sonra, 'Allah bu millete, bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' duası, Türk milletinin müşterek bir duası olmuş, insanımızın dilinden hiçbir vakit düşmemiştir." dedi.

Necip Fazıl Kısakürek'in hocası da olan Seyit Ahmet Arvasi'nin de, hayatını Türk-İslam Ülküsü'ne vakfetmiş büyük bir dava adamı olduğunu ifade eden Şahin, "Arvasi Hoca, hayatını Türk-İslam Ülküsü'ne vakfetmiş büyük bir dava adamıdır. Ülkücü dünya görüşüyle yaklaştığı meselelerde, insana ve cemiyete dair önemli tezler ortaya koymuş, İslami, milli ve ilmi açılardan felsefi ve sosyolojik meseleleri harikulade bir üslupla yorumlamıştır."Türk-İslam Ülküsü" başlığıyla yayınladığı makalelerinde, varlık, bilginin kaynakları, hürriyet, insanın arayışları, biyolojik ve içtimai ırk, şahsi ve milli sorumluluklarımız, dinin insan ve toplum hayatındaki yeri ve önemi gibi pek çok sosyal ve kültürel unsurları, ülkücü bakış açısıyla izah etmiştir." diye konuştu.

Şahin, tarihin akışını değiştiren ve insanlık tarihine yön veren müstesna olaylardan birinin Mekke'nin Fethi olduğuna dikkati çekerek, yılbaşı yerine aynı tarihe gelen Mekke'nin Fethi'nin kutlanması gerektiğini de sözlerine ekledi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun Ülkü Ocakları Mehmet Akif Ersoy ve Seyit Ahmet Arvasi'yi Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement