Orhangazi ilçesinde yaşayan temizlik işçisi Adem Aydın (46), izinsiz kullanılan fotoğrafıyla sosyal paylaşım sitesinde sahte hesap açıldığı gerekçesiyle mahkemeye yaptığı başvurunun lehine sonuçlanmasıyla ilgili, "Adalet yerini buldu. Umarım bu karar, örnek olur" dedi.
Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orhangazi Sulh Ceza Mahkemesinin kararını büyük mutlulukla karşıladığını söyledi.
Hesabın 2010 yılında açıldığını ve bu durumdan haberdar olduktan sonra 2012'de savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Aydın, şöyle konuştu:
"1992-2012 yıllarında piyanist şantörlük yaptım. Ekmeğimi, çalıp söyleyerek kazanıyordum. Kendime internet üzerinde 'Piyanist Şantör Adem' diye bir site kurmuştum. Bu arkadaş da fotoğrafımı buralardan bulmuş ve sahte hesap açmış. Bu hesapta ahlaka uymayacak, küfürlü kelimeler yazıyordu. Çok rahatsız oldum. Savcılığa suç duyurusunda bulundum ancak netice alamadım. Bu sahte hesabı açan adam, istediği gibi yazıp çiziyordu. İşin boyutu siyasi yönlere döndü. Hem çevremden hem de arkadaşlarımdan, eşimden dostumdan tepkiler almaya başladım. Bu yüzden bir daha suç duyurusunda bulundum. Bu süreçte mahkeme, 'taci_kalkavan' adlı Twitter hesabının erişime kapatılması kararını vermiş. Adalet yerini buldu. Umarım bu karar, örnek olur."
Aydın, hesabın hala açık olduğunu ancak mahkeme kararının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına ulaştırılmasının ardından 10-15 günde kapatılacağını tahmin ettiğini sözlerine ekledi. - Bursa
Son Dakika › Yerel › Sosyal Paylaşım Sitesindeki Sahte Hesaba Erişimin Engellenmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?