"Sözü Güzel Söyleyelim" Proje Yarışması Ödülleri Verildi - Son Dakika
Yerel

"Sözü Güzel Söyleyelim" Proje Yarışması Ödülleri Verildi

"Sözü Güzel Söyleyelim" Proje Yarışması Ödülleri Verildi

Eskişehir'de "Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası" kapsamında düzenlenen "Sözü Güzel Söyleyelim Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi."

03.05.2012 16:02

Eskişehir'de "Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası" kapsamında düzenlenen "Sözü Güzel Söyleyelim Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

Yunus Emre'nin şiirlerinden hareketle dili güzel ve etkili kullanma becerisini ortaya koymanın amaçlandığı, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen "Sözü Güzel Söyleyelim" proje yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül törenin açılışında konuşan Vali Dr. Kadir Koçdemir, "Söz bizim içimizin dışa vurumudur. Güzel sözden bahsedebilmemiz için öncelikle içimizin güzelleşmesi gerekir. Bir birimizle konuşurken ağzımızdan çıkan söz, vücudumuzun neresinden geliyor ise neresinden kaynaklanıyor ise muhatabınızda da aynı adrese gider. Eğer Yunus'un dedikleri bugüne kadar kaldıysa bizim gönüllerimize giriyor ise, Yunus'un gönlünden geldiği içindir. Bu proje çalışmasını yapan öğrencilerin hem arkadaşlarına hem de kendilerinin bundan sonraki hayatlarında güzel bir kandil, güzel bir ışık, güzel bir mutluluk kaynağı olacağına inanıyorum. Bu çalışmada emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve onları teşvik eden velilerini tebrik ediyorum" dedi.

Eskişehir'in 14 ilçesinden 173 ilköğretim ve 92 ortaöğretim okulunun katıldığı yarışmada başarılı projeler Birinci, İkinci, Üçüncü, Mansiyon Ödülü, Teşvik Ödülü ve Seçici Kurul Özel Ödülü olmak ödüllendirildi.

Proje'de ilköğretim kurumları arasında "Yaradılanı Severiz/ Yaradandan Ötürü" isimli projesi ile birinci olan Şeker İlköğretim Okulu ve ortaöğretim kurumları arasında "Güzel Sözlerin ya da Davranışların Öğrenciler Üzerindeki Etki ve Tepkilerinin Sanat Yolu ile Dışavurumunun İncelenmesi: Eskişehir Örneği" adlı projesi ile Kılıçoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini Vali Dr. Koçdemir verdi.

Jüri değerlendirmesi sonucunda; ilköğretim kurumları arasında "Güzel Söz ve Sevgi Odası Uygulaması ile İletişimin Desteklenmesi" adlı proje ile Mualla Zeyrek İlköğretim Okulu ikinciliğe, "Resim Terapisinde Yunus Emre'nin Sözlerini Kullanmanın Kanser Hastası Öğrencilere Etkisi" adlı proje ile Hızır Bey İlköğretim Okulu üçüncülüğe, ortaöğretim kurumları arasında "Sevginin Dili: Yeni Neslin Yolu" adlı proje ile Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi ikinciliğe, "Bireylerin Gıda Tüketim Duyu ve Davranışları Üzerinde Güzel Sözlerin Etkisi" adlı proje üçüncülüğe layık görüldü.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Vali Dr. Kadir Koçdemir'in yanısıra Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Turhan Turunç, Vali Yardımcıları Ali Çetin, İsmail Küreci ve Rıza Dalan, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Necdet Türker, İl Jandarma Komutanı Jnd. Alb. Feyzullah Günal, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, İnönü Kaymakamı Memiş İnan, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

(HÖ)

03.05.2012 15: 42: 58

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Sözü Güzel Söyleyelim' Proje Yarışması Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement