St.pierre Kilisesi ve Yeni Müze'de Çalışmalar - Son Dakika
Yerel

St.pierre Kilisesi ve Yeni Müze'de Çalışmalar

St.pierre Kilisesi ve Yeni Müze\'de Çalışmalar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Abdullah Kocapınar ve beraberindeki heyet, restorasyonu devam eden St.Pierre Kilisesi ve inşaatı devam eden Yeni Müze çalışmaları hakkında değerlendirme yapmak üzere Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaret etti.

14.01.2014 11:26

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Abdullah Kocapınar ve beraberindeki heyet, restorasyonu devam eden St.Pierre Kilisesi ve inşaatı devam eden Yeni Müze'nin çalışmaları hakkında değerlendirme yapmak üzere Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaret etti.

Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaret öncesi St. Pierre Kilisesi ve Yeni Müze'de devam eden çalışmaları yerinde gören heyet, daha sonra Valilik makamında konuyla ilgili düzenlenen toplantıya katıldığı belirtildi.

St. Pierre Kilisesi'nin restore edilmesinin öte yandan ilimize yeni bir müze kazandırılmasının, kentin sosyal rantabilitesini, kültürel değerini ve turizm katsayısını artıracağını ifade eden Lekesiz, çalışmaların tamamlanmasıyla Hatay'ın ve ülkenin gelişimine büyük katkı sağlanacağına dikkat çekti.

Sahip olunan serveti, zenginliğe dönüştürebilmek için azami derecede rasyonel bir üslupla konuları ele alıp hayata geçirmenin gerektiğini belirten Lekesiz, Yeni Müze ve St. Pierre Kilisesi'nin de sahip olunan -servetlerden bir kaçı olduğunu, bunlar, zenginliğe dönüştürülmeyi, ülkenin Gayri Safi Milli Hasıla'sına katkı yapmayı bekleyen değerler ve aynı zamanda insanlığın ortak öyküsünü anlatan miras olarak değerlendirdi.

Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan önce kente gelen ziyaretçi sayısının 250 bin olduğunu hatırlatan Lekesiz, şöyle devam etti:

"Burası insanlığın ortak hafızasında önemli yer teşkil eden adeta medeniyetlerin resmi geçit yaptığı çok önemli bir merkez. İnsanlığın ortak tarihine ilişkin pek çok eser mevcut. Sahip olduğumuz değerlere baktığımızda 250 bin ziyaretçi, 1-2 günlük konaklama süresi, yıllık 115 milyon dolarlık turizm geliri memnuniyet verici rakamlar mı? Peki burası Hollandalı'nın, Alman'ın, İngiliz'in elinde olsaydı böyle mi olurdu, yoksa ziyaretçi sayısı en az 2 milyon, konaklama süresi en az 1 hafta, yıllık turizm geliri 5 milyar dolar mı olurdu? Doğru soruları sorup sahip olduğumuz bu serveti zenginliğe dönüştürebilmek için azami derecede rasyonel bir üslupla konuları ele alıp hayata geçirmemiz lazım."

Lekesiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Kocapınar ve beraberindeki heyete, konuya duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Ziyarate, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Uygulamalar Dairesi Başkanı Yakup Harmanda, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Yılmaz,  Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Hasan Batun, Hatay İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ümmühan Eryurt,  Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürü Şahin Bahadır Sabah, Hatay Arkeoloji Müdürü Nilüfer Sezgin ve Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Mimarı Betül Kiminsu da katıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel St.pierre Kilisesi ve Yeni Müze'de Çalışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement