Sulama Kanallarına 250 Adet Uyarı Levhası Dikildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sulama Kanallarına 250 Adet Uyarı Levhası Dikildi

Sulama Kanallarına 250 Adet Uyarı Levhası Dikildi
15.07.2016 17:05

Batman Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Veysi Onur, kanallarda yüzmenin yasak ve tehlikeli olduğunu belirterek, kanal boyunca 250 adet uyarı levhası diktiklerini belirtti.

Kanala 250 uyarı levhası dikildi

Batman sol sahil sulama kanalı boyunca 250 adet uyarı levhası dikildi.

Sulama kanallarında yüzmenin tehlikeli ve ayrıca yasak olduğunu belirten Batman Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Veysi Onur, uyarıları dikkate almayanların tespiti durumunda 2.019 TL para cezası ile cezalandırılacağın söyledi.

Onur, "Bizlerin bu çabasına vatandaşlarında duyarlılıkla yaklaşması ve çocuklarının kanalda serinlememesi için gerekli uyarı ve tedbirlerde bulunması ciddi derecede önem arz etmektedir. Sulama kanallarında akıntının bazı noktalarda fazla olması kanal kesitlerinin yüzmek için uygun olmadığı yüzme bilen kişilerin bile bu şartlarda boğulma ihtimalinin çok yüksek olduğu bilinmelidir. Ayrıca sulama kanallarına verilen suyun sadece sulama faaliyeti için kullanıldığı bazı noktalarda evsel attıkların atıldığı, dolayısıyla halk sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturduğu da bilinmektedir" dedi.Onur, bir kez daha sulama kanallarında yüzülmemesi uyarısında bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sulama Kanallarına 250 Adet Uyarı Levhası Dikildi - Son Dakika


Advertisement