Sultandağı'nda "11'inci Yeşilçiftlik Meyvecilik ve Kültür ve Sanat Festivali" - Son Dakika
Yerel

Sultandağı'nda "11'inci Yeşilçiftlik Meyvecilik ve Kültür ve Sanat Festivali"

Sultandağı ilçesinde, bu yıl 11'incisi düzenlenen "Yeşilçiftlik Meyvecilik Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı.

07.07.2013 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultandağı ilçesinde, bu yıl 11'incisi düzenlenen "Yeşilçiftlik Meyvecilik Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı.

Yeşilçiftlik Stadyumu'ndaki etkinlikte konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, "Tadiki" markasıyla tescillenen Sultandağı kirazının, dünya literatürüne girdiğini, farklı pazarlar oluşturmak amacıyla bu yıl Çin ile Gıda Güvenliği Anlaşması imzalanması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Bu anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisince (TBMM) onaylanması gerektiğini dile getiren Toptaş, şöyle konuştu:

"Gıda Güvenliği Anlaşması konusunun Meclis gündemine alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Yasama yılı bitmeden, yapılan anlaşmayı yürürlüğe sokmak istiyoruz. Kirazın ihraç edilmesi, değer kazanması için mutlaka dış ülkelerde alıcıların çoğalması gerekiyor. Sultandağı, Yeşilçiftlik, Yakasenek, Dereçine ve Çay'da meyve üreten değerli kardeşlerimizin, emeklerinin karşılığını alabilmesi için elimden geleni yapıyorum ve yapacağım."

TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya'nın, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinden türküleri seslendirdiği konserle sona eren festivale, Sultandağı Kaymakamı Yusuf Gemici, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Selim Şirin, İlçe Emniyet Amiri Hasan Çelik, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ile vatandaşlar katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sultandağı'nda '11'inci Yeşilçiftlik Meyvecilik ve Kültür ve Sanat Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement