Sultanhisar Belediyesi Jeotermal Protokolünü İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar Belediyesi Jeotermal Protokolünü İmzaladı

Sultanhisar Belediyesi Jeotermal Protokolünü İmzaladı

Türkiye’nin en önemli termal kaynaklarına sahip olmasına rağmen, bugüne kadar termal kaynaklardan yeterince faydalanamayan Aydın’da Sultanhisar Belediyesi bir ilki başardı.

27.12.2013 09:34

Türkiye'nin en önemli termal kaynaklarına sahip olmasına rağmen, bugüne kadar termal kaynaklardan yeterince faydalanamayan Aydın'da Sultanhisar Belediyesi bir ilki başardı. Sultanhisar Belediyesi'ne ait J 441 ruhsat sahasındaki kuyular için Jeotermal Sondaj Protokolü imzalandı.

Ankara'ya giden Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü Mehmet Üzer, Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstanlı, Enerji İşleri Daire Başkanı İsmail Kara ve Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile bir araya gelerek Jeotermal Sondaj Protokolünü imzaladı. İmzalanan protokol çerçevesinde çalışmaların hemen başlayacağı belirtildi.

Aydın'ın asırlık hayali olan jeotermal enerjiye ilk olarak Sultanhisar ilçesinde başlayacağını belirten Belediye Başkanı Ertegün Ünal, protokolün tüm Sultanhisar'a hayırlı olmasını dileyerek "Bu protokol ile ilçemiz jeotermal enerji nimetinden faydalanacak. Protokol kapsamında "Kuyu, 100-120 metreye kadar uygun matkapla delinecek olup, 20'lik kapalı muhafaza boruları uygun derinliğe indirilerek boru arkası çimentolanacak. Üretim seviyesi 8'5 matkapla delinerek tamamlanacak. MTA bu işi yaklaşık 4 ayda bitirecek" dedi.

Sultanhisar Belediyesi'nin önemli bir yatırıma imza attığını ve bu projenin guru verici olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Aydın ilimiz önemli bir jeotermal kaynağa sahip, ancak bugüne kadar değerlendirilemediği için maalesef faydalanamamışız. Sultanhisar Belediyemizin bu projesinin diğer belediyelere de örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhisar Belediyesi Jeotermal Protokolünü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement