Suluova Kadı Girişimciler Derneği üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
Etkinlikte konuşan Suluova Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Canan Oral, ilçede kurulan ilk kadın girişimci derneği olduklarını söyledi.
Kadınların ekonomik ve sosyal hayatın içinde olmaları için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Oral, "Ekonomik ve sosyal hayatta yeterince yer bulamadığını ve temsil edilemediğini düşündüğümüz Suluovalı kadınlarımızın sesi olma adına yola çıktık. Daha çok ev ortamında kalmış kadınlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz. Kadınlarımızın çeşitli eğitimlerle niteliklerini yükseltmek, istihdama katılımlarını arttırmak düşüncesindeyiz. Yürütmüş olduğumuz el işi çalışmalarımızı ekonomiye kazandırarak kadınlarımıza iş kapısı oluşturmak istiyoruz" DİYE KONUŞTU.
Sivil toplum kuruluşlarının fikirlerini önemsediklerini ifade eden Oral,
"İlçe genelinde yaptığımız çalışmalarımızda güçlükler çekiyor genele sesimizi duyuramıyoruz. Bu noktada ilçemizin sivil toplum örgütlerinin destek ve fikirlerine ihtiyacımız var. Mutlu aileler ve toplumlar ancak kadınlarında içinde olduğu çalışmalarla ortaya çıkacaktır" dedi.
- AMASYA
Son Dakika › Yerel › Suluovalı Kadın Girişimciler Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.