Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü ve Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde ilköğretim çağındaki çocuklar için Yazılım Kursu düzenlendi. Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Laboratuarlarında gerçekleştirilen eğitim ile çocuklar kodlama eğitimi aldılar.
Kursu başarıyla tamamlayan çocuklar için düzenlenen Sertifika törenine Sungurlu Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Sungurlu Belediye Başkan vekili Ahmet Yılmaz, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, Yüksekokul personeli, eğitime katılan çocuklar ve veliler katıldı.
Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif konuşmasında, yazılım sektörünün gerek ekonomik gerekse stratejik anlamda ülkemiz için çok önemli olduğunu belirterek, 2015 yılında bir milyar dolar, 2023 yılında ise 10 milyar dolar yazılım ihracatı hedeflendiğini, sektörün katma değerinin çok yüksek olduğunu, 2023 yılına kadar bir milyon yazılımcı istihdamının hedeflendiğini belirtti.
Geçenlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Fikri Işık'ın da önümüzdeki günlerde acilen 70.000 yazılım uzmanına ihtiyaç olduğunu, yazılım eğitimlerinin liselerde hatta ilköğretimde zorunlu ders olması gerektiğini belirttiğini hatırlatan Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, yaklaşık iki ay öncesinde hazırlıklarına başladıkları ve ilk dönemini tamamladıkları eğitimin, ülkemiz yazılım sektörü strateji planı ile örtüştüğünü ve bundan dolayı da doğru bir iş yaptıklarını ifade etti.
Karacif, "Çocuklar İçin Yazılım Eğitimi" programına desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başta olmak üzere Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Abdullah Bedir Kaya'ya, Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı'ya teşekkür ederken eğitimi başarıyla tamamlayan çocukları ve velilerini tebrik etti.
"Çocuklara İçin Yazılım Eğitimi" çalışmasını yürüten Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdullah Bedir Kaya da yaptığı konuşmada, son yıllarda tüm dünyada sıkça gündeme gelen "Çocuklar İçin Yazılım" konusunda dünyanın önde gelen teknoloji üniversitesi MIT (Massachusetts Institute of Technology) tarafından özellikle çocuklara temel algoritma ve kodlamayı öğretmek için geliştirilmiş görsel programlama dili olan SCRATCH'ın eğitiminin Sungurlu Meslek Yüksekokulu ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirildiğini ifade etti.
Öğr. Gör. Abdullah Bedir Kaya, Çocuklar, çizgi film ve dijital oyunlar yaparak kodlamayı öğrenmeye başladıklarını, Kodlama bilgisinin 21. Yüzyılın alfabesi konumunda olduğunu, İnsanlar nasıl önce okumayı öğrenip daha sonra okuyarak yeni şeyler öğreniyorsa, önce kodlamayı öğrenip daha sonra kodlayarak yeni şeyler öğrenebileceklerini söyledi. Kurs sürecinde öğrencilerin derse karşı olan ilgileri çok yüksek düzeyde olduğunu belirten Öğr.Gör.Abdullah Bedir Kaya, öğrencilerin eğitim süresince çok yüksek performans sergilediklerini söyledi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Reha Metin Alkan da, Hitit Üniversitesinin birçok konuda olduğu gibi eğitimi verilen "Çocuklar İçin Yazılım" konusunda da öncülük ettiğini, bu çalışmayı yapan Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümünü, Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğünü tebrik ederek, bu çalışmanın sürekliliğinin ve Çorum merkezde de yapılmasının çok faydalı olacağını belirtti.
"Çocuklar İçin yazılım Eğitimi" Sertifika Programı kursu başarıyla bitiren öğrencilere sertifikaların verilmesi ve öğrencilerin yaptıkları kodlama çalışmalarının incelenmesi ile tamamlandı. - ÇORUM
Son Dakika › Yerel › Sungurlu'da Çocuklara Yazılım Eğitimi Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?