"Şüpheli Şahıs" Emniyet Müdürü Çıktı - Son Dakika
Yerel

"Şüpheli Şahıs" Emniyet Müdürü Çıktı

Suat Deniz - Karabük'ten Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Turan Temel, yeni görev yerinde polis ekiplerinin güvenlik hizmetlerini nasıl yürüttüklerini tespit etmek için "tebdili kıyafet" ile denetim yaptı.

10.01.2012 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suat Deniz - Karabük'ten Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Turan Temel, yeni görev yerinde polis ekiplerinin güvenlik hizmetlerini nasıl yürüttüklerini tespit etmek için "tebdili kıyafet" ile denetim yaptı.

Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın'da vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlama görevini en iyi biçimde yerine getirmek istediklerini söyledi.

Tüm personelin fedakarca çalıştığını, bazı eksikliklerin giderilmesi için de denetim mekanizmasını hep açık tuttuklarını ifade eden Temel, bu kapsamda, 155 Polis İhbar Hattı'na yapılan başvuruların nasıl değerlendirildiğini, olay yerine ne kadar sürede ulaşıldığını, şüphelilere nasıl davranıldığını görmek istediğini belirtti.

İl Emniyet Müdürü Temel'in verdiği bilgiye göre, tebdili kıyafetle yapılan denetim şöyle gerçekleşti:

Bir süre önce, akşam saatlerinde tanınmayacak şekilde giyinen ve bir siyasi partinin il başkanlığının bulunduğu binaya giren Temel, 155'i arayarak, "binada şüpheli şahıs var" ihbarında bulundu.

Söz konusu adrese gelen polis ekibi, ihbarın asılsız olduğunu belirleyince çevrede araştırma başlattı. Bu sırada yolda yürüyen ve şüpheli davranışlarda bulunan Temel'den kimliğini ibraz etmesi istendi.

Kimliğinin yanında olmadığını söyleyen Temel'in üst aramasında tabanca bulununca, merkeze telsizle "şüpheli şahsı, üzerinde bir adet silahla aldık" anonsu yapan polis ekibi, emniyet müdürünü polis aracına bindirdi.

Temel, getirildiği Efeler Polis Karakolu'nda bir polis memurunun kendisini tanımasının ardından, "gözaltına alan" ekiple sohbet ederek, bu süreçteki doğrularını ve yanlışlarını anlattı.

İhbarda bulunmasının ardından, polisin binaya gelişine kadar geçen süreyi kronometresi ile kaydeden Temel, intikalin daha kısa sürede sağlanmasını istedi.

İl Emniyet Müdürü Temel, ayrıca, gözaltına alınanlara haklarının bildirilmesi gerektiğini hatırlattı.

-Aydın esnafı ile zaman zaman kendini tanıtmadan sohbet ediyor-

Denetimler kapsamında bir eğlence mekanına da giden Temel'in tespit ettiği olumsuzlukları ruhsatı veren Aydın Belediyesi yetkililerine ilettiği, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile konuyu paylaştığı öğrenildi.

Aydın esnafı ile de zaman zaman emniyet müdürü olduğunu belirtmeden sohbet eden Ahmet Turan Temel'in personeliyle yaptığı toplantılarda "Sizden isteğim, teşkilatınıza söz getirmemeniz. Anne ve babanıza nasıl davranılmasını istiyorsanız, vatandaşa öyle davranın" dediği belirtildi.

Diğer yandan İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, salı günlerini "personel görüş günü" olarak belirledi.

Bu çerçevede Temel'in her hafta salı günü, dileyen personelle bir araya gelerek, taleplerini dinlediği kaydedildi.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Şüpheli Şahıs' Emniyet Müdürü Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement