Sur'un Güzellikleri Amatör Fotoğrafçının Objektifine Yansıdı - Son Dakika
Yerel

Sur'un Güzellikleri Amatör Fotoğrafçının Objektifine Yansıdı

Sur\'un Güzellikleri Amatör Fotoğrafçının Objektifine Yansıdı

DİYARBAKIR (İHA) – Cahit Sıtkı Tarancı’nın yeğeni amatör fotoğrafçı Yılmaz Tarancı, sokağa çıkma yasaklarının ardından Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesini gezerek, objektifine yansıyanları fotoğrafladı.

01.06.2016 10:57

DİYARBAKIR (İHA) – Cahit Sıtkı Tarancı'nın yeğeni amatör fotoğrafçı Yılmaz Tarancı, sokağa çıkma yasaklarının ardından Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesini gezerek, objektifine yansıyanları fotoğrafladı.

Diyarbakır'da yaşayan ve cumhuriyet dönemi şairlerinden Cahit Sıtkı Tarancı'nın yeğeni olan amatör fotoğrafçı Yılmaz Tarancı, tarihi Sur ilçesini gezme fırsatı buldu. Fotoğraf makinesi ile Sur ilçesini gezen Tarancı, tarihi kentin bütün yaşanan olaylara rağmen hala ihtişamını koruduğunu belirtti. Tarancı, "Diyarbakır şehir dokusuyla, hanlarıyla, hamamlarıyla, evleriyle dünyanın en önemli tarihi kentleri arasında yer alıyor. Bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış bu kadim kent maalesef son zamanlarda hak etmediği bazı olaylar yaşadı. Buna rağmen Diyarbakır güzelliklerinden hiçbir şey kaybetmiş değil ve umut ediyoruz ki bu kent bundan sonra hak ettiği değeri bulacak" dedi.

Yılmaz Tarancı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli yerel ve ulusal gazete/televizyonlarda kameramanlık, muhabirlik ve foto muhabirliği yapan Tarancı, şu an özel bir hastanede medya ve iletişim uzmanı olarak görev yapıyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sur'un Güzellikleri Amatör Fotoğrafçının Objektifine Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement