Sürmeli Şenliği Güreş Müsabakası Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Sürmeli Şenliği Güreş Müsabakası Yoğun İlgi Gördü

Sürmeli Şenliği Güreş Müsabakası Yoğun İlgi Gördü

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü yapılan Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen karakucak güreş müsabakaları yoğun ilgi gördü.

17.08.2013 18:25

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü yapılan Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen karakucak güreş müsabakaları yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen güreş müsabakalarına Yozgat, Ankara, Çorum, Samsun, Tokat ve Amasya'dan güreşçiler katılırken, güreşleri Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başar, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda güreşsever izledi. Müsabaka sonunda dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Vali Abdulkadir Yazıcı, Sürmeli Şenlikleri'nin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Bugün de şenlik kapsamında güreş bölümü icra ediliyor. Heyecanlı bir katılım var. Pehlivanlarımız çok güzel güreşler çıkartıyorlar. Bir yörede güreşe ne kadar çok katılan olursa aynı zamanda Türkiye genelinde bir potansiyel oluşturmaktadır. Uluslararası alanda da başarı elde edilebilmesi için güreş sporunun tabana yayılması lazım. İlimizde de güreş sporu geniş manada katılım sağlayan, ilgi gören bir spor dalıdır. Bugün de bunun güzel örneklerini görüyoruz. Pehlivanlarımız kıyasıya güreş tutuyorlar. Çok güreşçimiz var. Rıza Kayaalp gibi uluslararası başarı sağlamış güreşçimiz var. İnşallah bu pehlivanlarımız da gelecek yıllarda uluslar arası alanda başarı sağlamalarını temenni ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de, Sürmeli Şenlikleri kapsamında her yıl güreş turnuvası düzenlediklerini ifade ederek, "Yozgat dendiğinde güreşle sporu akla gelmektedir. Geçmiş tarihimizde şanlı ay yıldızlı bayrağımızı hem Türkiye'de hem de dünyada dalgalandıran pek çok Yozgatlı güreşçilerimiz var. Celal Atikler, Nasuh Akarlar gibi, en son Rıza Kayaalp'imiz gibi dünya şampiyonaları yetiştirmiştir Yozgat. Bizde belediye olarak ata sporumuz güreşe çok önem veriyoruz ve Yozgat Belediyesi olarak güreş kulübümüzü kurduk. İnşallah bu minderlerden yeni Türkiye, dünya şampiyonları çıkacak. Şenlikler kapsamında düzenlediğimiz güreş müsabakalarına Yozgat dışından da çok sayıda sporcu katılmıştır, bu da bizi mutlu ediyor. Müsabakaya katılan bütün sporcuları tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen güreşlerin güreş ağalığını ise Yozgatlı işadamı Yaşar Güder yaptı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sürmeli Şenliği Güreş Müsabakası Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement