Sütte Kanser Riski İddiası - Son Dakika
Yerel

Sütte Kanser Riski İddiası

"Sütte kanserojen madde yoktur, herkes çoluğuna çocuğuna gönül rahatlığı ile içirebilir" dedi.

25.01.2012 16:29

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek,

"Sütte kanserojen madde yoktur, herkes çoluğuna çocuğuna gönül rahatlığı ile içirebilir" dedi.

Çeltek, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, süt ile ilgili üreticiler ve süt işleme tesislerinin Ticaret Borsasının üyesi olduğunu ifade etti.

Sütle ilgili son günlerde yanlış bilgiler verildiğini belirten Çeltek, şunları kaydetti:

"Araştırmalarını yaptık. Sayın Bakanımızın da dediği gibi hepsi sadece fırıldaktan ibaret şeyler. Bizim ülkemizde üretilen sütlerin hiçbirisi kanserojen madde içerdiğine inanmıyorum. Hele Tokat ve Karadeniz bölgesinde yaz ayları boyunca yayla hayvancılığı olduğu için zaten hayvanlarımız çok sağlıklı ve sıhhatli. Sağlıklı bir hayvan için antibiyotik kullanma oranı çok düşük. Bu sıkıntının antibiyotikten kaynaklandığını söylüyorlar. Çiftliklerimiz yine bu konuda tedbir almış durumdalar. Sağlıksız bir hayvanı hiçbir işletmeci işletmesinde bekletmez. Hasta hayvanı zaten sağmazlar. Sağdıklarında da o süt dökülür. Bunu bu iş ile iştigal edenlerin yüzde 90'ı biliyor."

Son günlerde süt ile ilgili çok güzel gelişmeler olduğunu vurgulayan Çeltek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sütün yerine geçebilecek veya süte alternatif olarak çıkan firmaların bu söylentiyi çıkardığına inanıyorum. Üzerine basa basa ifade ediyorum ki yapılan neticeler sonucunda sütlerimizin içerisinde kanserojen maddeler çıkmamıştır. Tokat'taki sütlerimizin içerisinde insana zarar veren bir şey yoktur. Günümüzde yediğimiz her şeyde kanserojen madde olduğu ifade ediliyor. Sütün üzerinde bu tür spekülasyonların çıkarılmasının bir nedeni olmalı. Bunu yapan firmalar Türkiye düşmanı ve ülkedeki hayvancılığı baltalamak istiyorlar. Sütte kanserojen madde yoktur, herkes çoluğuna çocuğuna gönül rahatlığı ile içirebilir."

- TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sütte Kanser Riski İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement