Talas Belediyesi'nden Usta Şaire Vefa - Son Dakika
Yerel

Talas Belediyesi'nden Usta Şaire Vefa

Talas Belediyesi\'nden Usta Şaire Vefa

Talas Belediyesi, Kayseri Yazarlar ve Şairler Derneği (KAYŞAD) ile birlikte usta şair, gazeteci-yazar Recep Garip için vefa gecesi düzenledi.

10.11.2015 14:58

Talas Belediyesi, Kayseri Yazarlar ve Şairler Derneği (KAYŞAD) ile birlikte usta şair, gazeteci-yazar Recep Garip için vefa gecesi düzenledi. Ardından Kayseri'de edebiyatla ilgilenen yazarlarla buluşturdu.

Türk edebiyatının önemli isimlerini üç gün Kayseri'de ağırlayan Talas Belediyesi, usta şair Recep Garip onuruna Mevlana Mahallesi yaşam parkındaki restoranda onuruna yemek verdi. Burada Kayserili şair ve yazarlarla buluşan usta şair, Kayseri'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, organizasyonda emeğe geçenlere teşekkür etti.

Recep Garip, KAYŞAD'ın 4. yılında düzenlediği vefa gecesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Kayserili değilim ama o kadar çok geldim ki artık buralı sayılabilirim. Vefa gecesinde Türkiye'nin çok önemli edebiyatçı ve şairlerinin bugün Kayseri'de bizimle olduğunu görmek mutluluk verici. Şair ve yazarlar ömürlerini şiire ve edebiyata vermiş insanlardır. Toplumun değerlerine gönül vermişler, kalemlerini bu uğurda kullanmışlar. Hayatları bir bakıma yazmak ve konferanslar vermek olmuş. Biz de ömrümüzü böyle geçirdik. Sanıyorum Allah'ın bize bir takdiri. Özellikle Talas Belediyesi'nin önemli katkısını gördük. Söylenecek en önemli cümle şu olmalı; kültür, sanat ve şiir önemli. Belki hayatımızı zenginleştiren, medeniyetimizi yeniden inşa eden, düşünceyi hayatımıza yeniden yerleştirenler edebiyatçılar, şairler ve yazarlardır. Bunları önemserseniz hayatın daha anlamlı olduğunu görürsünüz. Bu yolculuktaki 40 yılı aşan yazar ve şairliğimizin böyle bir vefa programıyla hatırlanmasından onur duyuyorum." dedi.

Talas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın, "KAYŞAD'ın düzenlediği programlar bizim kültürümüzü, duygularımızı açığa çıkarıyor. Şair ve yazarlar bir anlamda tarihe not düşen kesimdir. Dolayısıyla bu programın Kayseri'de yapılmasından dolayı mutluyuz. Üç gün boyunca misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı da memnunuz. Geçen yıl Necip Fazıl anma programında Recep Garip hocamızı şehrimizde misafir etmiştik. Bir yıl sonra yine burada kendisini görmekten mutluyuz." ifadelerini kullandı.

KAYŞAD Başkanı Emel Demirezen, "Bu programa katkı veren Kayseri Valiliği, Talas Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesi'ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talas Belediyesi'nden Usta Şaire Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement