Tapsız: "Kilislilerin Suriyelilere İyi Niyetli Yardımları Takdire Şayandır" - Son Dakika
Yerel

Tapsız: "Kilislilerin Suriyelilere İyi Niyetli Yardımları Takdire Şayandır"

Tapsız: "Kilislilerin Suriyelilere İyi Niyetli Yardımları Takdire Şayandır"

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Türkiye’de Suriyeliler ile ilgili Kilis’in yaptıklarının tüm dünya ve Türkiye tarafından takdirle karşılandığını söyledi.

27.02.2014 09:44

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Türkiye'de Suriyeliler ile ilgili Kilis'in yaptıklarının tüm dünya ve Türkiye tarafından takdirle karşılandığını söyledi.

Vali Süleyman Tapsız, beraberinde İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Kilis Temsilcisi Mehmet Ali Dağ'ı ziyaret etti. Vali Tapsız, ziyaret sırasında Suriyelilerin genel olarak sıkıntıları ve Kilis'te yaşanan sıkıntılar konusunda açıklamalarda bulundu.

Vali Süleyman Tapsız, Kilislilerin Suriyelilere iyi niyetli yardımlarının takdire şayan olduğunu belirterek, "Gerek sınır illerinde gerekse ülkemiz genelinde gerekse dünyada Suriye'ye komşu olan ülkeler arasında en problemsiz yer Kilis'tir. Suriyelilere yapılan yardımlar, bu yardımların koordinasyonu, açılan kamplar hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız hem de devlet yöneticilerimiz tarafından takdir ile karşılanıyor. Gerek medya temsilcileri gerekse ilimizi ziyaret eden devlet adamları tarafından Suriyelilere 3 yıldan beri yapılan hizmetler tüm dünya kamuoyu tarafından hem takdir ediliyor hem de her fırsatta teşekkür ediyorlar" dedi.

KENTİN NÜFUSU KADAR SURİYELİ KİLİS'TE YAŞIYOR

Kilis'teki cadde ve sokakların hareketli olduğunu ifade eden Vali Tapsız, "Bugün kentin nüfusu kadar Suriyeli Kilis'te yaşıyor. Bu da caddedeki hareketliliğe yansıyor. Esnafımızın işleri her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bugün Suriyeliler nedeniyle kamplarda çalışan yüzlerce insan var. Bu insanlar evlerine bir parça ekmek götürüyor. Ben ilin valisi olarak elimizden gelen bütün imkanları Kilis halkı için seferber ediyorum. Birkaç yıl içerisinde Kilis hem ekonomik anlamda hem de yatırımlar açısından belirli bir noktaya gelecektir" diye konuştu.

KİMSE HİÇBİR SIKINTI HİÇ YOK DİYEMEZ

Vali Tapsız, Suriyeliler ile ilgili kimsenin hiçbir sıkıntı yok diyemeyeceğini ifade ederek, "Tabii ki sıkıntılarımız var. Kent nüfusu kadar şehrimizde Suriyeli var. Sıkıntılarımızı bir bir aşıyoruz. Ama altını özelikle çizmek istiyorum. Birçok ilden hem güvenlik anlamında hem de Suriyelilere yapılan yardımlar ve koordinasyon bakımından çok çok iyi durumdayız. İnanın jandarmamız, emniyetimiz, sınırdaki hudut birliklerimiz 24 saat esasına göre bir olumsuzluk yaşanmaması için gece gündüz demeden çalışıyor. Bu arkadaşlarımızın çalışmalarından dolayı kendilerine devletim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

ÜLKELERİNDEN KAÇARAK GELENLERE GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK

Suriyelilerin her gün üzerlerine rejim güçleri tarafından uçaklar ve hava saldırıları ile bomba yağdırıldığını vurgulayan Vali Tapsız, "Üzerine sürekli bomba yağan bu insanlar sınırımızdan Kilis'e geldi. Bir kısmı pasaportlarıyla geldi. Çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden bizlere sığındı. Bu insanlarımıza vicdanen ve Müslümanlığın gereği kucak açtık. Devletimizin politikası da açık sınır politikasıdır. Bir yönetici olarak en büyük görevimiz sıkıntıları ve sorunları asgariye indirmektir. Sıkıntıları ve oluşabilecek sıkıntıları yerelden çözebildiğimizi çözüyoruz. Çözemediğimizin Ankara'dan çözülmesi için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

STK'LARIN YARDIMLARI SURİYELİLERE CAN SUYU OLDU

Sivil toplum örgütlerinin Suriyelilere yaptıkları yardımların can suyu olduğuna dikkat çeken Vali Tapsız, "Gerek Kilis halkı gerekse Kilis'teki sivil toplum örgütleri gerekse ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri mağdur olmuş aç ve açıkta kalan Suriyeliler ile bir parça ekmeğini bölüştü. İnsanımızın bu kadir şinas davranışı altını özellikle çiziyorum, takdire şayandır. Suriye içerisindeki mağdur olan insanlara yardım götürüyoruz. Eğer buraya yardım götürülmez ise ülkemize gelecekler. Mecburen Suriye içerisindeki insanları da düşünmek zorundayız. Bu nedenle sivil toplum örgütlerini koordine ederek hem Suriye içerisine yardım gönderiyoruz hem de sınırın karşı yakasında bulunan çadırlarda kalan binlerce Suriyeliye yardım gönderiyoruz. Bu yaptığımız insanlığın gereğidir" ifadelerini kullandı.

SURİYE OLAYLARINI FIRSATA ÇEVİRMEMİZ GEREKİYOR

Suriye olaylarını fırsata çevrilmesi gerektiğini ifade eden Vali Tapsız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kilis'in nüfusu kadar Suriyeli kentte yaşıyor. Bu insanlar alışveriş yapıyor. Esnafımızın işlerinde bir artış var. Bunu esnaf ziyaretlerinde rahatlıkla bize ifade ediyorlar. Belki bazı sektörlerde Suriyelilerin fazla faydası olmayabilir. Ama genel manada esnafımızın işleri iyiye gidiyor. Suriyeliler ile ilgili geniş düşünmemiz gerekiyor. Hazırladığımız her projeye inanın Ankara'dan büyük destek veriliyor. Zaman içerisinde Kilis daha iyi bir noktaya gelecektir. Sıkıntıları biliyoruz, konut sıkıntısını da biliyoruz, diğer sıkıntıları da çözülmesi için canla başla çalışıyoruz." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tapsız: 'Kilislilerin Suriyelilere İyi Niyetli Yardımları Takdire Şayandır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement