Tarihçi Yazar Prof.Dr.Ortaylı."Yapılan Kentsel Dönüşümlerle Trabzon'un Eski Hüviyetine Kavuşacağına... - Son Dakika
Yerel

Tarihçi Yazar Prof.Dr.Ortaylı."Yapılan Kentsel Dönüşümlerle Trabzon'un Eski Hüviyetine Kavuşacağına...

Tarihçi Yazar Prof.Dr.Ortaylı."Yapılan Kentsel Dönüşümlerle Trabzon\'un Eski Hüviyetine Kavuşacağına...

Tarihçi Yazar Prof.Dr.İlber Ortaylı, "Yapılan kentsel dönüşümlerle Trabzon'un eski hüviyetine kavuşacağına inanıyorum" dedi.Prof.Dr.Ortaylı Hamamizede İhsan Bey Kültür Merkezi'ndeki konferansta, Trabzon'un her geçen gün gelişip değiştiğini...

17.02.2013 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Yapılan kentsel dönüşümlerle Trabzon'un eski hüviyetine kavuşacağına inanıyorum" dedi.

Prof. Dr. Ortaylı Hamamizede İhsan Bey Kültür Merkezi'ndeki konferansta, Trabzon'un her geçen gün gelişip değiştiğini belirterek, kente 1966 yılında görevi sebebiyle geldiğini söyledi.

Söz konusu dönemde çok mütevazi ve tarihi kimliği ön planda olan Trabzon'da zamanla çarpık yapıların ortaya çıktığına dikkati çeken Ortaylı, şöyle konuştu:

"Maalesef yanlış uygulamalarla Trabzon'da çok çarpık yapılaşma meydana geldi. Şimdi bu çirkin görüntü belediyenin gayretleriyle silinip şehir yeniden imar ediliyor. Yapılan kentsel dönüşümlerle Trabzon'un eski hüviyetine kavuşacağına inanıyorum. Trabzon köklü bir geçmişe sahip, müstesna bir yeri olan tarih ve kültür şehridir. Fiziki yapısındaki ve madencilik ile ziraattaki olumsuzluklara rağmen dış dünya ile olan irtibatını kesmeyerek ayakta kalmış ve varlığını devam ettirmiştir"

Konferansa, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve çok sayıda kişi katıldı.

Vali Kızılcık'ın telkari işçiliğinden fincan takımı armağan ettiğini Ortaylı konferans sonrası okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

Ortaylı, Gümrükçüoğlu ve Baykal daha sonra Kızılcık ailesinin davetiyle Valilik konutundaki yemeğe katıldı. Ortaylı, konuttan ayrılırken, Kızılcık çiftinin kızı Alara'ya da kitabını imzalayarak hediye etti.

Yayıncı: Tuncay Bekar - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihçi Yazar Prof.Dr.Ortaylı.'Yapılan Kentsel Dönüşümlerle Trabzon'un Eski Hüviyetine Kavuşacağına... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement