Tarihi Cezaevi Ziyaretçilerine Uyarı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Cezaevi Ziyaretçilerine Uyarı

Tarihi Cezaevi Ziyaretçilerine Uyarı

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, tarihi Sinop Cezaevinin duvarlarına yazı yazan ve resim çizen ziyaretçilere tepki gösterdi.

26.04.2013 13:29  Güncelleme: 13:42

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, tarihi Sinop Cezaevi'nin duvarlarına yazı yazan ve resim çizen ziyaretçilere tepki gösterdi.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yaptığı açıklamada, 2000 yılında ziyarete açılan tarihi cezaevinin duvarlarında mahkumların cezaevinde kaldığı dönemlerden kalma şiirler ve yazılar olduğunu söyledi.

Cezaevini gezen ziyaretçilerden bazılarının, koğuşları gezerken duvarlara yazılar yazdığını belirten Tosun, "Bazı ziyaretçiler gezi sırasında, eski mahkumların yazdıkları ve bizim için çok önemli olan o cezaevi edebiyatı dediğimiz duvar edebiyatının üzerine yazdıkları yazı ve çizdikleri resimlerle, tarihi duvar edebiyatını yazı tahtasına döndürerek yok ettiler" dedi.

36 dönümlük cezaevinin 36 kör nokta ve çok sayıda hücreden oluştuğunu anımsatan Tosun, şunları kaydetti:

"Burada 5 güvenlik görevlisi hizmet veriyor. Cezaevini ziyaret edenlerin yanında güvenlik görevlisi bulundurmamız, takip ettirmemiz mümkün değil. Bazı kendini bilmez ziyaretçiler koğuşların duvarlarına, kapılarına çeşitli yazılar yazıyor, görüntü kirliliği oluşturuyor. Uyarıcı levhalarımız olmasına rağmen kontrol edemiyoruz ve yazıları silmekte zorluk çekiyoruz. Bu da tarihi dokuya zarar veriyor. Biz bundan son derece rahatsızız. Cezaevinin dokusu aynen korunsun istiyoruz. Koğuş kapılarına ve duvarlarına yazılan yazılar ve çizilen resimlerle tarihi dokuyu yaz boz tahtasına döndürdüler." - SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Cezaevi Ziyaretçilerine Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement