Tarımsal Araştırma Toplantısı Köyde Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Araştırma Toplantısı Köyde Yapıldı

Tarımsal Araştırma Toplantısı Köyde Yapıldı

Sason'da çilek yetiştiriciliği yapılan köylerde, Diyarbakır-Batman-Siirt illeri Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi toplantısı yapıldı.

09.07.2013 17:02  Güncelleme: 17:21

Batman'ın Sason ilçesinde çilek yetiştiriciliği yapılan köylerde, Diyarbakır-Batman- Siirt illeri Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi toplantısı yapıldı.

Sason Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde ilçeye bağlı Karameşe köyünde düzenlenen Diyarbakır-Batman-Siirt illeri Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de telekonferans sistemi ile katıldı. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Bakan Eker, görmüş olduğu güzel tablo karşısında çiftçilere bugüne kadar çilek için yüzde 50 destek verilirken bundan böyle bu desteği yüzde 70'lere çıkaracaklarını ifade etti. Bu sevindirici haber karşısında çilek üreticileri başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e, Sason Kaymakamı Bahadır Yörük'e ve tüm yetkililere teşekkürlerini iletti.

Sason Kaymakamı Bahadır Yörük ise, Sason'a bağlı köylerde modern tekniklere uygun üretimle, maliyet ve işgücünden tasarruf sağlanarak, kaliteli, bol ürün miktarıyla diğer köy ve illere örnek teşkil edebilecek çilek bahçelerinin kurulduğunu belirterek, Sason çileğinin hak ettiği yere ulaşıncaya dek çiftçilerin daima yanında olacaklarını söyledi.

Programa Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarımsal Araştırma Toplantısı Köyde Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement