Tarsus Toplum Sağlığı Merkezi Gezici Sağlık Ambulansı Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Tarsus Toplum Sağlığı Merkezi Gezici Sağlık Ambulansı Hizmete Girdi

Tarsus Sağlık Grup Başkanlığı, "Toplum sağlığı merkezi gezici sağlık ambulansını" hizmete sundu.

10.04.2012 11:26

Tarsus Sağlık Grup Başkanlığı, "Toplum sağlığı merkezi gezici sağlık ambulansını" hizmete sundu.

Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Sarı, kendisini ziyaret eden AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun'a, geçtiğimiz günlerde hizmete giren Toplum Sağlığı Merkezi gezici sağlık ekibi ambulansının özel olarak dizayn edildiğini söyledi.

Sarı, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) destekli ambulansın projesini hazırladıklarında, Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun'dan büyük destek gördüklerini ve karşılaştıkları sorunları kendisinin desteğiyle aştıklarını belirterek, "99 bin liralık bu projenin 85 bin lirası Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından karşılanırken, Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan ise 14 bin liralık destek aldık. Bu ambulansta bir doktor, 2 ebe-hemşire ve bir şoför görev yapacaktır" dedi.

"Her yerde sağlık, herkes için sağlık" sloganıyla sağlık hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirebilmek amacıyla yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Sarı, "Gezici sağlık ekibi özgün bir proje. En büyük avantajımız Tarsus'a uzun yıllar sağlık hizmeti verilecek bir araç olması. Gelişmiş teknolojiyle donatılmış olan bu ambulansta muayene hizmetlerinin yanı sıra, laboratuvar da bulunuyor. Bu aracımızla ilk olarak Van depreminden sonra Tarsus'a gelip yerleşen 864 aileyi sağlık taramasından geçirdik" diye konuştu.

Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise, Tarsus Sağlık Grup Başkanlığı'na böyle özgün bir projeyi hayata geçirmeleri nedeniyle kutladı ve verdiği desteğin amacına ulaşmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İnsan merkezli hizmet ve siyaset yaptıklarını belirten ve "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışından hareketle hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Uzun, "Gezici sağlık aracı ve ekibi, özellikle mevsimlik tarım işçileri ve çadırlarda yaşayan işçilere her türlü sağlık hizmeti vermenin yanı sıra, ilaçları da ücretsiz olarak verilecektir. AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana sağlık hizmetleri alanında çok güzel hizmetler hayata geçirildi. Hayal gibi görünen proje ve uygulamaları hayata geçirdik. Vatandaşlarımız hizmetlerin en güzeline layıktır" şeklinde konuştu.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus Toplum Sağlığı Merkezi Gezici Sağlık Ambulansı Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement