Tatvan'da Kurum Amirleri Vatandaşın Ayağına Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da Kurum Amirleri Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Tatvan\'da Kurum Amirleri Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Bitlis'in Tatvan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekle Polislik Büro Amirliğinin "Polis Vatandaş El Ele, Daha Huzurlu Günlere Projesi" kapsamında 4'üncü mahalle huzur toplantısı yapıldı.

08.03.2012 14:26

Bitlis'in Tatvan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekle Polislik Büro Amirliğinin "Polis Vatandaş El Ele, Daha Huzurlu Günlere Projesi" kapsamında 4'üncü mahalle huzur toplantısı yapıldı.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen huzur toplantısında, ilçedeki kurum amirleri; Karşıyaka, Cumhuriyet, Kale, Şirinevler, Bahçelievler, Kültür ve Esentepe Mahalle Muhtarları ve sakinlerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tatvan Kaymamı Süleyman Yılmaz, projedeki amaçlarının tüm kurum amirleri olarak ilçedeki sorunların çözümü konusunda mahalle sakinleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan gelecek olan fikir, sorun ve çözüm yollarının ilgili kurum amiri tarafından not alınarak sorunlara ve sorunlara yazılı olarak cevap verileceğini dile getiren Kaymakam Yılmaz, Tatvan'daki mahallelerdeki tüm sorunların çözülmesi için kurum amirleriyle birlikte hummalı bir çalışma yaptıklarını anlattı.

Kaymakam Yılmaz'ın konuşmasından sonra söz alan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Muhittin Kaygın, afet sorunundan dolayı mahalle sakinlerinin sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Yetkililerden afetin kaldırılması konusunda yardım ve destek beklediklerini ifade eden Muhtar Kaygın, mahallesinde ayrıca, yol, sağlık, elektrik ve hırsızlık konularında sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Esentepe Mahalle Muhtarı Kemal Hüseyni de belediyenin yol açma çalışmalarında yetersiz kaldığını öne sürerek Karayolları ekiplerinden bozuk yolların yapılması talebinde bulundu.

Kale Mahalle Muhtarı Kamuran Karaman ise, mahallesindeki nüfusun 8 bine yakın bir rakama ulaşmasına karşın okul olmadığını belirterek konuyla ilgilenilmesini istedi.

Şirinevler Mahalle Muhtarı Musa Sönmez ise, "Mahallemde elektrik, su şebekesi, sıkıntımız var. Bunun yanı sıra mahalle arasındaki yollarımızda kanaletler olmadığı için yolda su birikintileri oluşuyor. Bu sebeple mahalleli yolda rahat yürüyemiyor. Bu sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz" dedi.

Karşıyaka Mahallesi sakinleri de öğrencilerini okullara gidiş dönüşlerde mahallerinin sınırları içerisinde bulunan anayolu kullanmak zorunda olduklarını be sebeple trafik kazalarına neden olurken çocuklarına da araba çarpma tehlikesi yaşandığını dile getirerek mahallelerinde üst geçit yapılmasını talep etti.

Mahallelerinde mevcut bir alt geçit olduğunu ancak kış yalarında içerisinin suyla dolduğu için kullanamadıklarını anlatan mahalle sakinleri, sorunun üst geçit yapılarak çözülebileceği önerisinde bulundu.

Toplantıya katılan okul temsilcisi öğrencilerde okulları için spor araç gereçleri ve spor sahası isterken, okullarının kütüphanesi içinde kitap talebinde bulundular. Ayrıca okul çevresinde dolaşan sivil kişilerinde kendilerini rahatsız etmesinden yakınan öğrenciler okulda ve okul çıkışlarında daha güvenli bir şekilde evlerine gidip gelmek için güvenlik önlemleri alınması önerisini sundu.

Toplantıda söz alan bazı vatandaşlar ise şehir içi minibüslerinin çok sayıda yolcu almalarından yakınarak yolcu taşıma konusunda denetim yapılmasını talep etti.

Mahalle huzur toplantısına; Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, İlçe Emniyet Müdürü Erol Akar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, Tatvan Müftüsü Sebhetullah Kızılşah ile Sağlık Grup Başkanı Doktor İrfan Taken konuşmacı olarak katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da Kurum Amirleri Vatandaşın Ayağına Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement