CHP'nin, "BAŞKENTGAZ'ın ihale sürecini onaylayarak, kamunun ve halkın zarar görmesine neden olduğu" iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, 31 Mayıs Cuma günü yapılacak. TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'nin çalışma programına ilişkin kabul edilen grup önerisine göre, Genel Kurul'da bugün, Türk Petrol Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek. Bugün tamamlanmaması halinde tasarı üzerinde görüşmelere yarın devam edilecek. Tasarının yasalaşmasının ardından, 5 vakıf üniversitesinin kurulmasını ve bir üniversitenin adının değiştirilmesini öngören YÖK Kanunu'nda değişiklik yapan kanun tasarısı ele alınacak. Ardından, Tunus ile Türkiye arasında uluslararası iki anlaşmanın onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cuma gününe kadar söz konusu tasarıların kanunlaşmasını amaçladıklarını, yarım kalan tasarı olması halinde cuma günü gensoru önergesinin görüşmelerinin ardından çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Grup önerileri üzerindeki konuşmalar nedeniyle gündeme geç başlandığını kaydeden Elitaş, muhalefet partilerinin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti. Öneri üzerine CHP grubu adına söz alan Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Kars, Ardahan ve Erzurum'da binlerce hayvanın şap hastalığı nedeniyle telef olduğunu, hayvan leşlerinin çevre kirliliğine yol açtığını söyledi. Telef olan hayvanların fotoğraflarını gösteren Öğüt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın konuya duyarsız olduğunu savundu. Öğüt, hayvan teleflerine bir an önce çözüm bulunması ve hayvanlarını kaybeden çiftçilere destek verilmesi gerektiğin söyledi. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, iktidar partisinin muhalefeti yok hükmünde saydığını ileri sürdü. Sakık, önemli bir süreçten geçildiğini ancak sürece uygun yasal düzenlemelerin yapılamadığını belirterek, "Temel sorunlar yeni yasalarla çözülmeli. Adalet yoksa barış da yok. Gün, yasaları değiştirme günüdür. Sizi göreve davet ediyoruz" dedi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, grup önerilerinin, muhalefet milletvekillerinin, milletin gündemini Meclis'e taşımak için bir imkan olduğunu ifade etti. Şandır, çalışmaların daha verimli ve hızlı yapılabilmesi için iktidarın, muhalefet partileriyle uzlaşmaya özen göstermesi gerektiğini kaydetti.
Genel Kurul'da, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, seçim barajının yüzde 3'e indirilmesini öngören, Milletvekili Seçim Kanunu'nda değişiklik teklifinin doğrudan göndüme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi. - TBMM
Son Dakika › Yerel › TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?