Tekirdağ'da Bin 200 Adet 'İş Başı Eğitim Programı' Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Bin 200 Adet 'İş Başı Eğitim Programı' Düzenlendi

Tekirdağ\'da Bin 200 Adet \'İş Başı Eğitim Programı\' Düzenlendi

Tekirdağ’da İş-Kur’un toplamda bin 200 adet ’İş Başı Eğitim Programı’ düzenlendiğini söyleyen İş-Kur Tekirdağ İl Müdür Vekili Yasin Tekin, şu ana kadar 127 kişinin mezun olduğunu, bunlardan 98 kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

30.07.2015 10:30

Tekirdağ'da İş-Kur'un toplamda bin 200 adet 'İş Başı Eğitim Programı' düzenlendiğini söyleyen İş-Kur Tekirdağ İl Müdür Vekili Yasin Tekin, şu ana kadar 127 kişinin mezun olduğunu, bunlardan 98 kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

İş-Kur, üniversite öğrencilerine İş Başı Eğitim Programı kapsamında devlet desteği ile eğitim veriyor. Bu kapsamda İş-Kur işverenle anlaşarak, çalışmak isteyen vatandaşlara iş öncesi eğitim veriyor. Eğitimlerde aylık yaklaşık bin TL cep harçlığı veren İş-Kur, genel sağlık sigortasını da karşılıyor.

Tekirdağ'da yaklaşık bin 200 adet 'İş Başı Eğitim' programı yapıldığını söyleyen İş-Kur Tekirdağ İl Müdür Vekili Yasin Tekin, programın amacının işsizlik oranlarını düşürmek olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İş-Kur Tekirdağ İl Müdür Vekili Yasin Tekin, katılımın gün geçtikçe arttığını ifade ederek, "Şu ana kadar Tekirdağ'da yaklaşık bin 200'e yakın İş Başı Eğitim Programı düzenledik. Bunların arasından 127 mezun verdik ve 98 tanesi çalıştıkları yerde istihdam sağladı. Düzenlenen bu program kapsamında katılımcılara günlük 38,46 TL ve toplamda aylık bin TL ödeme yapmaktayız. Ayrıca katılımcıların gerekli Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası Meslek Hastalığı Primleri Kurumumuzca yatırılmaktadır. Bu programdan üniversite öğrencileri faydalanabilmektedir. Okul sonrası dönem içi iş tecrübesi ve gelir etme imkanları sağlamaktadır. İş başı eğitim programı kapsamında işverenlerin katılımcıları istihdam etmesi halinde imalat sektöründe 42 ay diğer sektörlerde de 30 ay SGK primlerini devlet karşılamaktadır. Üniversite öğrencileri okullarında gördükleri zorunlu stajlarını iş başı eğitim programlarında görmektedir" dedi.

Tekin, "İş Başı Eğitim programlarına ilgide geçen aydan itibaren bir artış başladı. Geçen ay 450'ye yakın bir iş başı eğitim programı düzenledik. Bu ay itibariyle ise 250'ye yakın İş Başı Eğitim Programı düzenledik" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Bin 200 Adet 'İş Başı Eğitim Programı' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement