Tekirdağ'da Coşkulu Sessiz Çığlık Eylemi - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Coşkulu Sessiz Çığlık Eylemi

Tekirdağ\'da Coşkulu Sessiz Çığlık Eylemi

Tekirdağ'da Sessiz Çığlık eylemi bu kez Balyoz Davası tutuklularının serbest bırakılması sebebiyle coşkulu bir şekilde kutlandı.

21.06.2014 15:49  Güncelleme: 16:07

Tekirdağ'da Vardiye Bizde Platformu tarafından 21.'si düzenlenen 'Sessiz Çığlık' eylemi bu kez Balyoz Davası tutuklularının serbest bırakılması sebebiyle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan eylemde Emekli Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, grup adına yaptığı basın açıklamasında Sessiz Çığlık eylemlerinin başarılı sonuçlar aldığını belirtti.

Küçük, açıklamada "Adlarını bildiğimiz davaların neden açıldığı ortadadır. Demokrasi adına yapılan düzenlemeler Cumhuriyet rejimini tehlikeye sokmaktadır. Anayasa Mahkemesi Balyoz davasında verdiği kararla diğer mahkemelerin aldığı kararların gereksizliğini ve diğer mahkemelere gerek duyulmadığını göstermiştir. Ülkemizde gerçek demokrasi istiyorsak bağımsız ve tarafsız yargı kurulmalıdır. Yasama ve yürütme birbirinden ayrılmalı, tarafsız medya oluşturulmalıdır. Kahramanlarımız 5 yıl sonra tahliye olmuştur" ifadelerini kullandı.

"22 AY ÖZGÜRLÜĞÜMDEN MAHRUM KALDIM"

Hasdal Cezaevi'nden tahliye olan Deniz Kurmay Albay Mehmet Cem Kızıl ise tutukluluk dönemine dikkat çektiği konuşmasında "22 ay Hatsal Cezaevi'nde özgürlüğümden mahrum kaldım. Bu süreçte biz içerideydik ama yakınlarımız ve siz dışarıda bizim için mücadele verdiniz. Esas işi dışarıdaki yurtseverler yaptı. Sadece Tekirdağ'da değil İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da bizim için binlerce yurtsever mücadele verdi. Verdiğiniz destekle umudumuzu kaybetmedik. Benim için 22 ay sonra bu kumpasın başladığı günden beri bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Hapiste kaybettiğimiz Murat Özen albayımı ve diğer albaylarımı saygıyla anıyorum. Duru ve Batu'nun hapiste kaybettiğimiz babasının hakkını kim ödeyecek? Buradan bize destek veren size ve tüm vatanseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın da katıldığı eylem, halk oyunları ekibinin sergilediği oyunlarla son buldu.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylem, olaysız bir şekilde sonra erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Coşkulu Sessiz Çığlık Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement