47 kromozom farkındalığı: Tekirdağ'da anlamlı buluşma - Son Dakika
Son Dakika Logo

47 kromozom farkındalığı: Tekirdağ'da anlamlı buluşma

47 kromozom farkındalığı: Tekirdağ\'da anlamlı buluşma
23.03.2026 15:24  Güncelleme: 15:31

Tekirdağ'da 21 Mart Down Sendromlular Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, özel bireyler ve ailelerine dikkat çekildi. Programda, özel bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulandı.

Tekirdağ'da 21 Mart Down Sendromlular Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, özel bireyler ve ailelerine dikkat çekilerek farkındalık oluşturuldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen program, Trakya Down Sendromlu ve Özel ihtiyaçlı Bireyler Derneği ile Tekirdağ Kent Konseyi Engelli Meclisi iş birliğinde organize edildi. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Dernek Başkanı Zehra Metin Özen, özel bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, ailelerin de bu süreçte büyük bir emek verdiğini dile getirdi. Down sendromunun genetik bir farklılık olduğunu hatırlatan Özen, bireyler arasındaki farklılıkların aslında insan olmanın doğal bir sonucu olduğunu ifade etti.

Etkinlik kapsamında uzman hekimler tarafından katılımcılara bilgilendirme yapılırken, Down sendromuna ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan "47 Kromozom" belgeseli de izletildi. Programa katılan vatandaşlar, özel bireylerle bir araya gelerek hem bilgi aldı hem de destek mesajı verdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 47 kromozom farkındalığı: Tekirdağ'da anlamlı buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement