Bitlis'in Güroymak ilçesinde açılan tekstil atölyesi 100 kişiye iş imkanı sağladı.
Güroymak ilçesinin Haydar Mahallesi'nde kurulan ve tanınmış markaların ürünlerinin fason dikimini yapan atölye, çoğunluğu bayan 100 kişiye ekmek kapısı oldu. Daha önce evde oturduklarını ifade eden bayanlar, "Ev ekonomisine hiçbir katkımız olmuyordu. Bayanların çalışabileceği işler yoktu. Şimdi bu atölye açıldı, artık bizde evimize ekmek götürebiliyoruz" dediler.
Artık bu sektörlerin bölgede açılması ile birlikte diğer memleketlere gitmek zorunda kalmadıklarını belirten bayan çalışanlar, "Ailemizle birlikte burada memleketimizde emeğimizle çalışarak para kazanmamız çok güzel bir şey. Böyle tekstillerin bölgemizde açılması özellikle ilçemizde açılması çok güzel bir şey. İşsiz sayısı özellikle Güroymak'ta çok fazla, bu insanlara iş imkanı sağlandığında ailesine daha faydalı bir birey olacağını düşünüyorum" dediler.
İşyeri sahibi Rafet Nur ise, atölyeyi kurduklarında 40 işçiyle üretime başladıklarını belirterek, "Şimdi 100 kişi istihdam ediyoruz. Alternatif firma sayısı artarsa doğal olarak makine teçhizatlarımız ve ona bağlı olarak işçi sayımız artacaktır" dedi.
Şimdiye kadar herhangi bir projeden destek almadıklarını ve tamamen kendi imkanlarıyla tekstil atölyesini ayakta tutmaya çalıştıklarını söyleyen Nur, "Önümüzdeki günlerde daha fazla işçi istihdam etmek için mevcut atölyemizi büyütmeyi düşünüyoruz. Kalifiyeli eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Elemanlarımızı İstanbul'daki personel ile kıyasladığımız zaman kapasitenin yüzde 60'larındayız. Hepsini burada biz eğittik. Makineyi bilen 6 kişinin dışındakiler bu atölyede eğitildi. Özellikle ilçe merkezimizde kalifiyeli bayan eleman olarak singerci, overlokcu, rençbeci ve ütü baketcisinde sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda halkımız duyarlı olursa çocuklarımızı atölyemizde istihdam etmekten büyük mutluluk duyacağız" dedi. - BİTLİS
Son Dakika › Yerel › Tekstil Atölyesi 100 Kişiye Ekmek Kapısı Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?