Temiz Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dönülmesini İstiyoruz - Son Dakika
Yerel

Temiz Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dönülmesini İstiyoruz

Temiz Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dönülmesini İstiyoruz

Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, dünyada bilimsel çevrelerin enerji ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisi üzerinde çalıştığını belirterek Türkiye’nin enerji politikasında yol ayrımına geldiğini ve kararını hemen vermek zorunda olduğunu söyledi.

12.11.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, dünyada bilimsel çevrelerin enerji ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisi üzerinde çalıştığını belirterek Türkiye'nin enerji politikasında yol ayrımına geldiğini ve kararını hemen vermek zorunda olduğunu söyledi.

Dünyanın doğalgaz ve petrol rezervinin 50 yıl sonra biteceğini, uzaydaki güneş enerjisinin bitmeyen tek enerji olduğunu vurgulayan Sümer, "Bugün Almanya enerji ihtiyacının büyük bir kısmını güneş ve rüzgar enerjisinin sağlamaktadır. Dünyamız her yıl 2 derece küresel ısınma artışı yaşamaktadır. Türkiye'nin mevcut enerji politikası doğalgaz, petrol ve kömür kullanarak enerji elde etmeye dayanmaktadır. Türkiye'nin bu enerji politikasını bırakıp güneş, rüzgar ve termal enerji gibi temiz yenilenebilir enerjiye yönelmesi gerekmektedir" dedi.

Sümer, çevreciler olarak temiz yenilenebilir enerji kaynaklarına dönülmesini istediklerini sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Temiz Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dönülmesini İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement