Teog Türkiye Birincisi Altınla Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Teog Türkiye Birincisi Altınla Ödüllendirildi

Teog Türkiye Birincisi Altınla Ödüllendirildi

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş 2 Sınavı'nda (TEOG) tüm soruları doğru cevaplandıran Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Ergezen İlköğretim Okulu öğrencisi Büşranur Subaşı, Türkiye birincisi oldu.

19.06.2014 13:03

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş 2 Sınavı'nda (TEOG) tüm soruları doğru cevaplandıran Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Ergezen İlköğretim Okulu öğrencisi Büşranur Subaşı, Türkiye birincisi oldu.

Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, makamında kabul ettiği Büşranur Subaşı ve beraberindekilerle bir süre sohbet etti. Kaymakam Dölek, öğrenciyi ve öğretmenlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. TEOG Türkiye birincisi olan Büşranur Subaşı, Kaymakam Dölek tarafından altınla ödüllendirildi.

Ziyaretin ardından okula giden TEOG birincisi Subaşı, başarısında öğretmenlerinin büyük payı olduğu ifade ederek, sevincini okulunda kutladı. Daha sonra konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Ergezen İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut Uysal, öğrencilerinin başarısından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Ergezen İlköğretim Okulu, eğitim öğretimde yüz kırk yılı aşkın bir süredir hizmet eden bir kurumdur. Bu zaman dilimi içerisinde birçok başarıya imza atarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Başarılı geçmişine kurumumuz bu yıl yeni bir halka eklemiştir. 8. sınıfta yapılan TEOG-2 sınavında öğrencimiz Büşranur Subaşı 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olmuştur. Bu başarının temelinde planlı bir çalışma, disiplin ve öğrenci velisi ile işbirliği yatmaktadır. Okulumuzda 1. dönemin başında yapılan toplantılarda alınan kararla okulumuz öğretmenleri 8. sınıf öğrencileriyle birebir eşleştirilerek Sınav Koçluk Sistemi hayata geçirilmiştir. Bu sistem ile öğrencinin bir gün içerisinde yaptığı çalışmaların ve günlük çözdüğü soruların takibi sağlanmıştır. Öğrencinin bilgi eksiği olduğu alanlar belirlenmiş ve çalışmaları düzene konmuştur. Çok verimli olan bu yöntemle öğrencimiz Büşranur, 120 sorunun tamamını doğru cevaplamış, ayrıca soruları 110 doğrunun üzerinde cevaplayan sekiz öğrencimiz bulunmaktadır. Bu başarıda tüm öğretmenlerimizin büyük emek ve çabaları sonucunda elde edilmiştir. Öğrencimiz Büşranur 1. dönem dershaneye kayıt yaptırmış ancak okuldaki bu gayretli çalışmalar neticesinde dershaneye ihtiyaç duymamış ve dershaneye devam etmemiştir. Bu bağlamda öğrencimizin elde ettiği bu başarı hepimizi oldukça mutlu etmiştir. Öğretim yılı içerisinde yalnız bırakmayan başta Kaymakamımız Sayın Osman Dölek, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zeynel Kılıç ve şube müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen öğrencimizin ilkokul öğretmenleri, okulumuz branş öğretmenleri, idarecilerimiz, okul aile birliği yönetim kurulu başkanı, okul aile birliği yönetim kurulu üyeleri, memur ve yardımcı hizmetlileri ile öğrencimizin ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Büşranur Subaşı ise, başarısını önce ailesine daha sonra okul öğretmenlerine borçlu olduğunu belirterek, "Sınava hazırlanırken okuldaki öğretmenlerim bana çok destek verdi. Bana bir anne baba şefkati ile yaklaştılar. Okuldaki öğretmen öğrenci ilişkisi ile büyük başarılar elde etmeme olanak sağladılar. Düzenli olarak soru çözmem, soruların kontrol edilmesi ve eksik olduğum konularda okul öğretmenlerimin yardımları etkili olmuştur. Bu başarının mimarları olan ve emeği geçen başta ailem olmak üzere ilkokul öğretmenime, branş öğretmenlerime ve okul idarecilerime teşekkür ederim" dedi.

Subaşı, daha sonra okul öğretmenleri, okul idarecileri ve ailesi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teog Türkiye Birincisi Altınla Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement