Thk Ünye Şubesi Başkanı Sarı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Thk Ünye Şubesi Başkanı Sarı Açıklaması

THK Ünye Şubesi Başkanı İsmail Sarı, "Havacılıkla ilgili eleman yetiştirme gayretindeyiz" dedi.

19.02.2015 17:33

THK Ünye Şubesi Başkanı İsmail Sarı, "Havacılıkla ilgili eleman yetiştirme gayretindeyiz" dedi.

Türk Hava Kurumu Ünye Şubesi'ne müracaat ederek Eskişehir Türk Hava Kurumu Havacılık Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen Model Uçak Kursunu tamamlayan Ünye Fehmi Cerrahoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kemal Köroğlu, sertifikasını THK Ünye Şube Başkanı İsmail Sarı'dan aldı.

Sarı, THK Ünye Şubesi olarak havacılıkla ilgili eleman yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Havacılık sahasında Türkiye genelinde pilot yönünden yetersiz olduğunu söyleyen İsmail Sarı, "THK'nın modern uçak, paraşüt atlama ve havacılığın çeşitli dallarında kursları var. Kursları almak isteyenleri Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan Havacılık Eğitim Merkezlerine gönderiyoruz. Bu kurslara katılmak isteyenlerin eğitimleri alarak belgelerini almalarını sağlıyor, eğitimlerini devam ettirip pilotluk belgesi almalarını da tavsiye ediyoruz. Havacılıkla ilgili eleman yetiştirme gayretindeyiz. THY dünya birinciliğine doğru tırmanışta, bunun için de aynı zamanda gelişme gösteriyor, pilota ihtiyaç duyuyor" dedi.

THK Ünye Şubesi Başkanı İsmail Sarı, ayrıca model uçak kursuna katılarak sertifika alan Kemal Köroğlu'nun okullarda eğitsel ders ve kulüplerde model uçak kursu verebileceğini söyledi.

Sarı, bu kurslara yaz tatilinde de talep edenleri yollayacaklarını, kurslara katılmak isteyenlerin THK Ünye Şubesi'ne müracaatlarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Thk Ünye Şubesi Başkanı Sarı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement