Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Yeni Bölümler Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Yeni Bölümler Açıldı

Tıp Fakültesi Hastanesi\'ne Yeni Bölümler Açıldı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Çocuk Polikliniği ile Çocuk Servisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

21.03.2013 13:24

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Çocuk Polikliniği ile Çocuk Servisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Çocuk Polikliniği ile Çocuk Servisi'nin açılışı yapılarak serviste yatan hastalar ziyaret edildi. Açılışa katılanlar hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Toplantı salonunda yapılan programda Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turgut, çocuk sağlığı konusunda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Turgut, "İki polikliniğimiz hizmete girdi. Burada toplam 4 polikliniğimiz var. Zamanla bunları artıracağız. Çocuk yoğun bakım servisinin de en kısa sürede hizmete açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Toplam 18 yataklı çocuk yoğun bakım ünitemiz var. Bu miktarı Adıyaman nüfusuna böldüğümüzde dünya standartlarının üzerinde. Destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise konuşmasında "Tıp Fakültemiz sayesinde ardı ardına güzel günler yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği ve Yükseköğretim olarak bizler bir araya geldik. Nitelikli bir birliktelik oluşturduk ve çevremizdeki illere göre hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Bu sevecen kanatlar birbiri ile uyumlu güzel bir ritim yakaladılar. Bu iki kanatla daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Burada hakikaten Adıyaman için önemli bir katkı var. Çocuk yoğun bakım ve yeni doğan servisi hem bölge hem de Türkiye için çok önemli. Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamızın ekibinde de birbirinden değerli hocalarımız ve sağlık personelleri var. Hepsine teşekkür ediyoruz. Adıyamanımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz ise, bugün burada birlikte çalışmanın etkili bir iletişiminin sonucu olduğunu ve çocuk servisini açmaktan duydukları mutluluğu dile getdi.

Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, Tıp Fakültesi Hastanesinin bütün birimlerinin süreç içerisinde aktif hale gelmesinin Adıyaman'ın sağlık hizmetlerine ciddi katkılar sunduğunu aktardı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen, Adıyaman'da dışarıya sevki etmeden dışarıdan sevk alabilecek duruma gelindiğini, hem Sağlık Bakanlığı hem de Adıyaman Üniversitesi olarak ortak bir çalışmamız yapıldığını söyledi.

Tıp Fakültesi Hastanesinde düzenlenen açılış törenine Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, Sağlık Bakanlığı Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen, Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Direktörü Opr. Dr. Süleyman Kılınç, Kamu Hastaneleri Birliği Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Servet Kölgelier ve üniversite öğretim üyeleri, kamu hastaneleri birliği doktorları katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Yeni Bölümler Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement