Tlos Antik Kenti'nin Tarihi Kitaplaştı - Son Dakika
Yerel

Tlos Antik Kenti'nin Tarihi Kitaplaştı

Tlos Antik Kenti\'nin Tarihi Kitaplaştı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan kültürel miras Tlos Antik Kenti’nin tarihi, Seydikemer Kaymakamlığı katkılarıyla Kazı Başkanı Prof. Dr. Taner Korkut’un editörlüğünde kitaplaştırıldı.

17.08.2015 15:50

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan kültürel miras Tlos Antik Kenti'nin tarihi, Seydikemer Kaymakamlığı katkılarıyla Kazı Başkanı Prof. Dr. Taner Korkut'un editörlüğünde kitaplaştırıldı.

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Tlos Antik Kenti'ne ışık tutan " Arkeoloji, Epigrafi, Jeoloji, Doğal ve Kültürel Peyzaj Yapısıyla Tlos Antik Kenti ve Teritoryumu" adlı kitabı Muğla Valisi Amir Çiçek'e takdim etti. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ve arkeolojik anlamda önemli bir değere sahip Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan Tlos Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkartılarak kültür hazinesine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Çiçek, "Doğal ve Kültürel Zenginlikleri ile Seydikemer İlçesi Projesi kapsamında ilçenin tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin ulusal ve uluslar arası arenada tanıtılması amacıyla çıkarılan bu kitabın turizme önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kitap hakkında Vali Çiçek'e bilgi veren Kaymakam Köken, "Projemiz nesiller arası köprü vazifesinin yanında bir envanter çalışması olarak değerlendirilecektir. Biz bu güzel yurt köşesini daha güzel hale getirmek, daha çok üretmek ve daha çok tanıtmak için gayret göstereceğiz" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tlos Antik Kenti'nin Tarihi Kitaplaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement