Tokat'a Köylülerin Ulaşım Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Tokat'a Köylülerin Ulaşım Sıkıntısı

Tokat'ın Artova ilçesine bağlı Yukarıgüçlü, Aşağıgüçlü ve Boyunpınar köyü sakinleri, servisi sıkıntısı yaşadıklarını öne sürerek, Tokat Valiliği'ne dilekçe verdi.

14.02.2012 17:40

Tokat'ın Artova ilçesine bağlı Yukarıgüçlü, Aşağıgüçlü ve Boyunpınar köyü sakinleri, servisi sıkıntısı yaşadıklarını öne sürerek, Tokat Valiliği'ne dilekçe verdi.

Üç köyin sakinlerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, Valilik binası önünde toplandı. Gruptan bazıları servislerinin arttırılması ile ilgili hazırladıkları dilekçeyi, Vali Şerif Yılmaz'a ulaştyırılamk üzere görevlilere verdi.

Grup adına açıklama yapan Abdullah Akgöl, Yukarıgüçlü, Aşağıgüçlü ve Boyunpınar köyleri sakinleri olarak 240 dilekçe topladıklarını söyledi.

Topladıkları dilekçeleri Tokat Valisi Yılmaz'a ulaştırdıklarını ifade eden Akgöl, şöyle devam etti.

"Hastamız olduğunda veya sınava girmesi gereken öğrencilerimiz olduğunda direkt olarak Tokat merkeze gelemiyoruz. Artova kooperatifinin 3 tane servisi var. Ama saatleri bize uymuyor. Tokat'a direkt servis yok. Önce bizi Artova'ya götürüyorlar. Hastası olanlar zor durumda kalıyor. Servis saatini beklemek zorunda kalıyorlar veya servis gelse bile Artova'ya gidip oradan Tokat'a gelen servisi beklemek zorunda kalıyorlar."

Artova Kooperatifinin 3 servisi olduğunu ve bu servislerle ulaşımı sağlamakta sorun yaşadıklarını ileri süren Akgöl, şunları kaydetti:

"Son 50 gün içinde servisler sadece iki gün çalıştı. Kooperatif başkanı ile Kaymakam bey Tokat merkeze sabah 07.00'de öğrenciler için, saat 08.30'da yolcular için bir servis çıkarmaya karar vermişler. Ama ne 07.00'de, nede 08.30'da arabamız geldi. Son 50 gün içerisinde 2 gün servis geldi. Servis o iki günde de bizi direkt Tokat'a getirmedi, Artova'ya götürdü. Arabanın kalkış saatine varsa eğer hastalarımız ortada kalıyor."

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

- TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat'a Köylülerin Ulaşım Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement