Tokat'ta 4 Minareli Cami ve Köprü Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta 4 Minareli Cami ve Köprü Temeli Törenle Atıldı

Tokat\'ta 4 Minareli Cami ve Köprü Temeli Törenle Atıldı

Tokat'ta 4 milyon TL'ye mal olacak 4 minareli, 8 şerefeli, 3 bin kişilik cami inşaatı ile köprü temeli törenle atıldı.
Karşıyaka Mahallesi Büyük Tokat Oteli yanında bulunan 3 bin 318 metrekarelik alanda cami inşaatı yükselmeye başladı.2 bin...

15.11.2013 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta 4 milyon TL'ye mal olacak 4 minareli, 8 şerefeli, 3 bin kişilik cami inşaatı ile köprü temeli törenle atıldı.

Karşıyaka Mahallesi Büyük Tokat Oteli yanında bulunan 3 bin 318 metrekarelik alanda cami inşaatı yükselmeye başladı. 2 bin cami içerisi bin kişi cami dışı olmak üzere 3 bin kişi kapasiteli yapılması planlanan Karşıyaka Merkez Camii ile Yeşilırmak üzerinde ek köprünün temeli törenle atıldı. Törende konuşma yapan Karşıyaka Merkez Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Samur, 4 minareli ve 8 şerefeli olarak Tokat'ın ilk camisinin bin 224 metrekare oturma alanında inşa edileceğini söyledi. Hayırseverlerin yardımı ile yapılacak olan caminin şuan ki hesaplara göre 4 milyon TL'ye mal olacağını ifade eden Samur, inşaatın tamamlanmasının hayırseverlerin vereceği desteğe bağlı olarak değişeceğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise Karşıyaka Mahallesi'nde artan nüfus yoğunluğuna paralel olarak cami ve köprü temeli attıklarını kaydetti. Büyük Otel yanında Vali Recep Yazıcıoğlu Köprüsü ikinci şeridinin temelini attıklarını ifade eden Başkan Çiçek, "Buna paralel olarak programda gözükmemekle birlikte aynı ihale kapsamında TEDAŞ Köprüsü'nde ikinci köprü yapılmış olacak. Bundan 7-8 yıl önce tek şeritli olarak yeten köprülerimiz artık nüfusumuzun gelişim seyrine göre Karşıyaka Mahallesi'nde daha büyük yoğunluk oluştuğu için artık yetmiyor. Bu iki köprü inşallah 2 ay içerisinde açılmış olacak" dedi.

Başkan Çiçek, Karşıyaka tarafındaki nüfusun 60 bin olduğunu ifade ederek, "Bu anlamda bu bölgeye büyük bir cami gerekiyor idi. Bu cami Karşıyaka bölgesinde uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak bir özelliğe sahip olmuş olacak. Şuana kadar camiyi biz bir noktaya kadar getirdik. Belediyemizin ciddi desteği, halkın ve birkaç hayırseverin katkıları ile cami bu hale geldi. Artık vatandaşımızın bu işe katkı sağlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından cami ve köprünün temeli dualarla kurban kesilerek Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol tarafından atıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta 4 Minareli Cami ve Köprü Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement